+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu    Toucan Tourist facebookon
MENÜPONTOK
• Kezdőlap • Bemutatkozás • Elérhetőségek • Utazás 2025 - Nyaralás 2025 - Csoportos utazás 2025 • Belföldi kirándulások busszal • Csoportos tengeri hajóutak • Tengerparti ajánlatok • Egzotikus utazások: csoportos körutazás, nyaralás • Tengerparti ajánlataink • Bolgár tengerpart • Horvát Adria (busszal) • Horvát Adria (egyénileg) • Szlovén Adria (egyénileg) • Costa Brava (Spanyolo.) • KEFALÓNIA (repülővel) • KORFU (repülővel) • KRÉTA (repülővel) • RODOSZ (repülővel) • ZAKYNTHOS (repülővel) • MALLORCA (repülővel) • SZICÍLIA (repülővel) • TÖRÖK RIVIÉRA (repülővel) • Vörös-tenger (Egyiptom) • 1 napos kirándulások • Körutazás • Buszos utak 2024 • Utazások Európában • Szervezett utak vidéki felszállással • Ausztria egyénileg • Ausztria autóbusszal • Szlovén Alpok • Szlovénia körutazások • Körutazások magyar idegenvezetővel • Városlátogatások repülővel • Csehország • Ünnepi utazások • Partnerek
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Itália gyöngyszemei
Olaszország - Róma és környéke - Róma
Indulás: 2024-07-13
Szállás típusa: Hotel ***+
Ellátás: Reggeli
Szobatípus: Kétágyas szoba
Utazás: Busszal
Időtartam: 8 éj
Útazonosító: 18716Összes típus Kétágyas szoba
További indulási idopontok
2024-07-13 -tól
8 éj
2024-08-29 -tól
8 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása
1. nap: Budapest-Ferrara
Találkozó Budapesten, a Déli Pályaudvarnál. Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről a Siófok-Nagykanizsa-Maribor-Ljubljana-Trieszt útvonalon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Útközben rövid belvárosi sétát teszünk Emilia Romagna tartományának egyik legszebb városában. Ferrara történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A reneszánsz város, egykoron az Este hercegség székhelye volt. Az óváros szívében megnézzük a vizesárokkal körülölelt, vöröstéglás várkastélyt, mely egykor Lucrezia Borgia udvarához tartozott. A Katedrális és a Piazza del Municipio megtekintése után folytatjuk az utazásunkat Toszkánába. Érkezés Montecatini Terme hangulatos városába az esti órákban. Szálláshely elfoglalása.

2. nap: Pisa-Firenze

Reggeli a szállodában, majd a tartomány leghíresebb városainak a felkeresésére indulunk. Toszkána jellegzetes lankái és magasba törő ciprusfái közt találunk rá a régió két gyöngyszemére. Először Pisa városát keressük fel, ahol a Csodák mezejének zöld pázsitján nézzük meg a büszkén elhelyezkedő csontfehér épületeket Camposanto, Dóm, Keresztelőkápolna, Ferde Torony. ( A Ferde toronyba való feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen szabad helyek függvényében lehetséges) Rövid szabadidő. Mai napunk második állomásához érkezve az Arno-parti város, Firenze legfontosabb nevezetességeit keressük fel. Elsétálunk a város egyik jelképéhez, a 'Ponte Vecchio'hoz, ahol gyönyörködhetünk az aranyművesek kifogyhatatlan kínálatában, majd a 'Piazza della Signoria' és a Dóm tér felfedezésére indulunk. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

3.nap: Orvieto-Róma

Folytatjuk utazásunkat Umbria tartománya felé. Utazásunkat rövid időre megszakítjuk az etruszk alapítású Orvieto, tufasziklára épült, hangulatos kisvárosánál. A kanyargós utcákon sétálgatva váratlanul bukkan elő a lélekzetelállító szépségű dóm. Itália egyik legszebb székesegyháza a XIV. században épült. Megcsodálhatjuk a bolsenai csoda emlékét őrző, gótikus katedrális homlokzatának mozaik remekeit, majd folytatjuk utazásunkat Lazio tartományba. Az „Örök városba” a délutáni órákban érkezünk. Római városnézésünket a Capitolium, Forum Romanum és a Colosseum megtekintésével kezdjük. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Róma környékén. (Forum Romanum+Colosseum magyar nyelvű tárlatvezetéssel, belépővel 19.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!)

4. nap: Vatikán-Róma

A mai napon látogatást teszünk a világ legkisebb államában, a Vatikánban. Lehetőség a Vatikáni Múzeum páratlan műkincseinek, illetve a Szent Péter Bazilikának a megtekintésére részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Vatikán magyar nyelvű tárlatvezetéssel 24.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!) Gyalogos városnézésünk során felkeressük a Spanyol lépcsőt, a Trevi kutat, az Angyalvárat és Róma legszebb tereit (Navona tér, Pantheon), ahol részesei lehetünk Olaszország fővárosa lüktető mindennapjainak. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Nápoly-Vezúv-Pompei
Hosszú, de igazán tartalmas nap veszi kezdetét. Ellátogatunk Campania tartomány fővárosába, a Vezúv lábánál fekvő Nápolyba. Megkóstolhatjuk  az igazi fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát és egy igazi nápolyi szerencshozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. Sétát teszünk a Castel Nuovo,  a San Carlo színház és a híres Galleria Umberto, valamint a Királyi Palota épületei mentén is.  A Királyi Palota vörös utcai homlokzatán a 8 nápolyi dinasztiát jelképező szoborcsoport búcsúzik tőlünk. Folytatjuk utazásunkat Európa egyik legnagyobb vulkánjához. Lehetőség a ma is működő vulkán, a legendás Vezúv megtekintésére. (Vezúv kráter 19.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor előre fizetendő!  A helyszínen már nincs lehetőség jelentkezni! Rossz idő esetén a program ára csak abban az esetben vissztéríthető, ha a park területe az időjárási viszonyok miatt lezárásra kerül!) Késő délután az ókori romvárost, Pompeit keressük fel, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése. Lehetőség az ásatások megtekintésére helyi idegenvezetővel szakszerű tárlatvezetéssel, melynek alkalmával megismerhetjük a romváros apró részletekben rejlő történetét. (Ár: 35EUR/fő) Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

6. nap: Capri szigete
Felejthetetlen kirándulásra indulunk a Nápolyi-öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, Caprira. A sziget enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzzák ide a turistákat. Látogatásunk alkalmával gyönyörködhetünk a tenger ámító kékségében, fotózhatjuk a híres Faraglioni sziklákat, és megcsodálhatjuk a Monte Solaro csúcsáról a sziget lélegzetelállító körpanorámáját. A szigetet bebarangolva megízlelhetjük a jellegzetes helyi specialitásokat is. (Ár: 90 EUR/fő - az ár tartalmazza a transzfert a kikötőbe, a hajójegyet, a közlekedést Capri szigetén bérelt autóbuszokkal, az idegenvezetést helyi idegenvezetővel és a belépőt az Augustus kertbe.)

7. nap: Perugia-Assisi

Búcsú Campania tartományától, és a festői partoktól. Megkezdjük utazásunkat észak felé. A mai nap Umbria tartomány két különlegesen szép városát keressük fel. Látogatásunkat a gyönyörű fekvésű Perugiában kezdjük, ahol a belvárosi sétánk alatt a XIII. századi nagyszerű, hűsítő szökőkút mellett megízlelhetik a híres „Perugiai csókokat” is. Folytatjuk az utunkat a Subasio hegy lábánál fekvő, csendes Assisibe, ahol Szent Ferenc szülővárosában a bazilika híres freskósorozatát és az alsó templomban Szent Ferenc sírját keressük fel. Szálláshely elfoglalása Rimini környékén az esti órákban.

8. nap: San Marino-Ravenna

Elutazás a Monte Titano ormára épült San Marino zsebkendőnyi miniállamába. Megnézzük a Piazza della Libertá terén álló Kormányzói Palota épületét, a köztársaság falait körbejárva megmászhatjuk az erődtornyokat, majd megkóstoljuk a jellegzetes helyi borokat, likőrspecialitásokat is. Továbbutazás Ravennába, ahol a templomok dísztelen téglahomlokzatai csodálatos mozaikremekeket rejtenek a belső terekben. Sétánk során megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit (San Vitale, Galla Placidia síremléke, San Apollinare Nuovo,  Dante mauzóleuma). Szálláshely elfoglalása Velence környékén a kora esti órákban.

9. nap: Velence-Budapest
Délelőtt hajókirándulás a cölöpökre épült Velencében. Gyalogos városnézésünk alkalmával ízelítőt kaphatunk az úszó város életéből, legfontosabb látnivalóiból (Sóhajok hídja, Dózse Palota, Szent Márk tér, Bazilika, Rialto). (Hajójegy: 35 EUR/fő) Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra az éjszakai órákban.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG
 
Utazás: autóbusszal, Szállás: ***/**** szállodák Ellátás: reggeli

Félpanzió: 55.000,- Ft/fő, Egyágyas felár: 90.000,- Ft/fő,
 Sztornó biztosítás: 3%   Kötelezően fizetendő audio-guide: 4.950,- Ft/fő

Forum Romanum+Colosseum tárlatvezetéssel  19.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
(az augusztusi időpontra már nem foglalható!)
Vatikán tárlatvezetéssel 24.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
(az augusztusi időpontra már nem foglalható!)
Vezúv kráter 19.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 6.570-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 8.550-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 10.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Pisa / Ferde Torony 20 EUR (a helyszínen a szabad helyek függvényében)
Pisa / 2/3 műemlék  7/10 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Firenze helyi idegenvezető + regisztrációs adó  10 EUR (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Orvieto / közlekedés 3 EUR
Orvieto / Dóm 5 EUR
Róma / közlekedés 7 EUR/nap
Róma 1. nap / regisztrációs adó 5 EUR (kötelező)
Róma 2. nap / regisztrációs adó és helyi idegenvezető 10 EUR (kötelező)
Nápoly / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Pompei helyi vezetéssel 35 EUR
Capri kirándulás (transzfer, hajó, busz, helyi idegenvezető, Augustus kert belépő) 90 EUR
Capri / szigettúra hajóval 23 EUR
Anacapri / libegő - Monte Solaro  14 EUR
Anacapri / Axel Munthe villa  10 EUR
Anacapri / ebéd 18/20 EUR
Perugia / minimetró 3 EUR
Ravenna / műemlékek 12,50 EUR
Velence fakultatív kirándulás 35 EUR
Velence / gondolázás kb.20-25 EUR 

 Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Tisztelt Utasaink!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Vatikáni Múzeumok és a Colosseum belépők foglalása a szabad helyek függvényében elővételben történik, de előfordulhat sajnos, 
hogy a hatályban lévő szabályok és korlátozások miatt a belépéseket nem tudjuk minden esetben garantálni. 
A Vatikán a Szent Péter Bazilika látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozhatja.
Köszönjük megértésüket!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik DVD; büfé. TÉRKÉP
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.)  06:40
Balatonlelle-Marche 07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Tájékoztató a szállodákról:
2 éj Hotel 3* Montecatini Terme
2 éj Hotel 3* Róma környéke
2 éj Hotel 3* Sorrento környéke
1 éj Hotel 3* Rimini környéke
1 éj Hotel 3* Velence környéke

© 2015 Travelmax
POWERED BY: