+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu    Toucan Tourist facebookon
MENÜPONTOK
• Kezdőlap • Bemutatkozás • Elérhetőségek • Belföldi ajánlatok • Csoportos tengeri hajóutak • Tengerparti ajánlatok • Egzotikus utazások: csoportos körutazás, nyaralás • Tengerparti ajánlataink • Bolgár tengerpart • Horvát Adria (busszal) • Horvát Adria (egyénileg) • Szlovén Adria (egyénileg) • Costa Brava (Spanyolo.) • KEFALÓNIA (repülővel) • KORFU (repülővel) • KRÉTA (repülővel) • RODOSZ (repülővel) • ZAKYNTHOS (repülővel) • MALLORCA (repülővel) • SZICÍLIA (repülővel) • TÖRÖK RIVIÉRA (repülővel) • Vörös-tenger (Egyiptom) • Belföldi kirándulások busszal • 1 napos kirándulások • Körutazás • Buszos utak 2024 • Utazások Európában • Ausztria egyénileg • Ausztria autóbusszal • Szlovén Alpok • Szlovénia körutazások • Körutazások magyar idegenvezetővel • Városlátogatások repülővel • Csehország • Ünnepi utazások • Partnerek
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Lemúr és bálnales Kelet-Madagaszkáron pihenéssel Sainte Marie csodás szigetén 2024. augusztus
Madagaszkár - Körutazás Madagas... - Körutazás Madagaszkáron
Indulás: 2024-08-21
Szállás típusa: Hotel ***+
Ellátás: Félpanzió
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás: Repülővel
Időtartam: 9 éj
Útazonosító: 624062



Összes típus 2 ágyas szoba 2 ágyas szoba, előfoglalási akció!
További indulási idopontok
(!)2024-08-21 -tól
9 éj
2024-08-21 -tól
9 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása


csoportos körutazás tengerparti pihenéssel


Madagaszkár legzöldebb tájai, legdúsabb esőerdői, legnagyobb lemúrfaja, legzamatosabb gyümölcsei, legkülönlegesebb fűszerei, és az ország talán legszebb szigete, amely a világ egyik legfontosabb bálnamegfigyelő helye. Élmények sokaságát nyújtó utazás, amelyet a Sainte Marie szigetén töltött, álomba illő nyaralásunkkal koronázunk meg, a hosszúszárnyú bálnák társaságában!

 

Újdonság!

Garantált indulás! Utolsó helyek!

Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előttig: 60 000 Ft/fő

 

Dátum: 2024. augusztus 21-szeptember 1.
Időtartam:
12 nap/9 éj
Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 13 óra
Elhelyezés: 3* és 4* szállodákban
Ellátás: Félpanzió (reggeli és vacsora)
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 12 fő


Lemúr és bálnales Kelet-Madagaszkáron pihenéssel Sainte Marie csodás szigetén ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Isztambul           

Elutazás kora délután Budapestről Isztambulba. A hosszú átszállási időt egy rövid városnézéssel és vacsorával töltjük Isztambulban, majd éjszaka visszautazunk a repülőtérre.

 

2. nap: Antananarivo    

Elutazás Isztambulból a hajnali órákban Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. Érkezés a délutáni órákban, a repülőtéren már vár minket buszunk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba (1 éj).

 

3. nap: Sainte Marie szigete     

Reggeli a szállodában. A belföldi járat indulásától függően indulunk ismét a repülőtérre, hogy elutazzunk Sainte Marie gyönyörű szigetére. Miközben autónk a szállodánkba visz minket, már megcsodálhatjuk útközben a sziget szépséges tájait és a minket mindenhol körülvevő varázslatos színű tengert. Az itt töltött napok alatt élvezzük a puha, fehér homokos strandokat. Merészkedjünk beljebb a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos zátonyokat és színes lakóikat, akár csak búvárszemüveggel és pipával, akár mélyvízi palackos búvárkodás során. Az este érkeztével a helyi, cukornádból készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az este virágos, bódító, trópusi illatát. Szállás Sainte Marie szigetén (4 éj).

 

4-6. nap: Sainte Marie szigete 

Szabad program az óceánparton : ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, végtelen moraját, de számtalan különleges és izgalmas fakultatív program közül is választhatunk.

Sainte Marie szigete a világ egyik legfontosabb bálnamegfigyelő helye, ahova minden évben július és szeptember között hosszúszárnyú bálnák sokasága érkezik. A hosszúszárnyú, vagy más néven púposhátú bálnák hatalmas, akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú tengeri emlősök. Több mint 5000 kilométert utaznak az Antarktisz vizeiből idáig, hogy a melegebb vizekben párosodjanak és adjanak életet kicsinyeiknek. Már a strandról is láthatjuk őket, hiszen nagy örömünkre a parttól 2-3000 méterre mutatják be garantált előadásukat : a hímek énekét, játékos ugrásaikat, szerelmi csatáik jeleneteit, valamint a kicsik megszületése után az anyák és gyermekek meghitt mozdulatait és közös játékát.

 

7. nap: Tamatave           

Korán reggel elindulunk Sainte Marie sziget kikötőjébe, ahol hajóra szállunk, hogy a következő napok során felfedezzük Madagaszkár csodálatos keleti régióját. A csöppnyi, ám annál nehezebben kimondható névvel rendelkező Soanierana Ivongo az úticélunk, itt kötünk ki a körülbelül másfél órás hajóút után. Itt vár minket ismét autónk és helyi idegenvezetőnk. Miközben továbbindulunk, egyik oldalon a tenger kékje, másik oldalon a buja zöld növényzettel, virágokkal borított hegyoldalak szegélyezik utunkat. Ez a betsimisaraka népcsoport hazája (Madagaszkáron összesen 18 különböző népcsoport él). Utunk során megfigyelhetjük a gyönyörű legyező alakú, endemikus ravenala pálmákat („Utazók pálmája”), banánfákat, és a lakosok egyszerű „falafa” házait. Mai végállomásunk Tamatave, amely Madagaszkár második legnagyobb városa, legnagyobb kikötővárosa, egy gyönyörű óceánparti település. Délután városnézésre indulunk Tamatave városában, méghozzá riksán: elvegyülünk a város mindig nyüzsgő életében, a kókuszvíz árusokkal teli tengerparti sétány zsivajában, végigsétálunk a híres, két oldalt pálmafákkal szegélyezett nagy főutcán.

 

8. nap: Pangalanes folyórendszer, Akanin’ny Nofy sziget           

Gyönyörű kirándulásra indulunk ma: hajótúrát teszünk a Pangalanes folyórendszeren, amely a keleti part természetes lagúnáit és mesterséges víztározóit köti össze és összesen 460 km hosszú. A széles folyócsatornán haladva varázslatos, időtlen nyugalmat sugárzó tájak, dús, buja növényzet, kis halászfalvak és tradicionális módszerrel halászó halászok alkotják a természet és ember egységét. Hajónk mellett banánnal, ananásszal és egyéb áruval megrakodott pirogue-ok (csak fából, 100%-ig kézi munkával készült tradicionális halászcsónak) haladnak el. A falubeliek a partról intenek üdvözlést, ahogy elhaladunk előttük, míg a gyerekek a vízbe vetik magukat, hogy a hajó hullámait kövessék.

Hajós túránk végállomása és egyben mai szállásunk helyszíne Akanin’ny Nofy, amely egy elvarázsolt hely, a nyugalom, béke és érintetlen természet szigete. Nem véletlen, hogy a hely nevének jelentése « Az álmok fészke ». Akanin’ny Nofy a Madagaszkárnak ezen a keleti partszakaszán található sűrű tó-és folyóhálózat egyik kis szárazföldi területe. Az Indiai-óceántól mindössze egy homokdűne-sáv választja el, amely némely helyen csupán pár méter széles.

Itt található az 50 hektáron elterülő Palmarium Magánrezervátum, amely számtalan természeti csodát rejt. Természetesen ismét találkozhatunk lemúrokkal is : több mint 10 szabadon élő lemúrfajt találhatunk a parkban. Este, sötétedés után is sétára indulunk a rezervátumban, amely az egyik legjobb hely Madagaszkáron, hogy megleshessük az éjszakai életet élő állatfajokat, többek között a híres véznaujjú makit, az “aye-aye”-t, amely szigorúan veszélyeztetett faj. Szállás a Palmarium Hotelben (1 éj)

 

9. nap: Andasibe            

Miután megreggeliztünk, hajóval megyünk Manambato kisvárosáig, hogy innen ismét autóba szálljunk és továbbinduljunk nyugat felé, Antananarivo irányába. Kora délután megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, az Analamazoatra Nemzeti Park mellé. Meglátogatjuk a Vakona Forest Lodge magánrezervátumát, ahol testközelből találkozhatunk az itt élő lemúrokkal, sőt, « szelfit » is készíthetünk velük! Továbbá kaméleonokat, krokodilokat, lepke-és madárfajokat látunk.

 

10. nap: Analamazoatra Nemzeti Park, Antananarivo  

A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj. Elindulunk vissza Antananarivo felé, majd Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók – de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel. A park meglátogatása után továbbutazunk és késő délután megérkezünk a fővárosba. Ha időnk engedi, benézünk a hatalmas kézműves, tradicionális piacra, ahol megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

 

11. nap: Antananarivo                 

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd városnézésre indulunk Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat, bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, illetve magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is! Meglátogatjuk a Rova-t, a Királynői Palotát is, amely Antananarivo egyik legmagasabb dombján épült, és a város szinte minden részéről látható. A madagaszkáriak számára szent hely, itt találhatóak a királyok és királynők egykori lakhelyei, valamint a királysírok is. A palota mellett található kilátóhelyről csodálatos panoráma nyílik a városra. A városnézést követően transzfer a repülőtérre, elbúcsúzunk Madagaszkártól. Elutazás a délutáni órákban isztambuli átszállással Budapestre.

 

12. nap: érkezés Budapestre

Hazaérkezés Budapestre a reggeli órákban.

 

A programok sorrendje változhat. 

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (2%)                                         1 369 900               2                     2 739 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               189 000             2                         378 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      3 117 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 189 000 Ft/fő, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: Madagaszkári határátlépés díja: 10 EUR/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 80 EUR/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár: 170 000 Ft/fő
 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 60 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A  csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 
© 2015 Travelmax
POWERED BY: