+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
• Kezdőlap • Bemutatkozás • Elérhetőségek • Belföldi ajánlatok • Horvát Adria (egyénileg) • Horvát Adria (busszal) • Szlovén Adria (egyénileg) • Tengerparti ajánlataink • Bolgár tengerpart • Costa Brava (Spanyolo.) • KEFALÓNIA (repülővel) • KORFU (repülővel) • KRÉTA (repülővel) • RODOSZ (repülővel) • ZAKYNTHOS (repülővel) • MALLORCA (repülővel) • SZICÍLIA (repülővel) • TÖRÖK RIVIÉRA (repülővel) • Vörös-tenger (Egyiptom) • Belföldi kirándulások busszal • 1 napos kirándulások • Körutazások magyar idegenvezetővel • Utazások Európában • Ausztria egyénileg • Ausztria autóbusszal • Szlovén Alpok • Szlovénia körutazások • Tengerparti ajánlatok • Csoportos tengeri hajóutak • Körutazás • Városlátogatások repülővel • Egzotikus utazások: csoportos körutazás, nyaralás • Csehország • Ünnepi utazások • Partnerek
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Jordánia, a Közel-Kelet mesés királysága 8 nap/7 éj 4* hotelekben és a sivatagi táborban
Jordánia - Körutazás Jordáni... - Körutazás Jordániában
Indulás: 2024-03-15
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás: Repülővel
Időtartam: 7 éj
Útazonosító: 616435Összes típus 2 ágyas szoba
További indulási idopontok
2024-03-15 -tól
7 éj
2024-06-06 -tól
7 éj
2024-09-26 -tól
7 éj
2024-10-10 -tól
7 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Leírás

1. nap: Utazás Jordániába
Repülés Jordániába Budapestről. Érkezés Ammanba, a fővárosba. A közel 12 milliós népességű Jordán Hásimita Királyság a Közel-Kelet egyik ékköve. A repülőtéren ingyenesen intézik Önnek majd a jordán vízumot. Szállás: Amman környéke (Hotel Gerasa vagy hasonló).

2. nap: Jerash - Ajloun
A reggelit követően közel 50 kilométeres út vár ránk, Jerash felé indulunk. A romvárosa Római Birodalom idejéből maradt fenn, és a Kelet Pompei-nek is nevezik. Ahogy végigsétálunk a legfontosabb részek mellett, az ókor lenyűgöző világa elevenedik meg előttünk. Hadrianus diadalíve Kr. u. 130-ban épült. A hippodrom, azaz versenypálya 15.000 nézőt tudott befogadni. Artemisz templomának oszlopai 12 méteres magasságba nyúlnak, és mindegyik 20-40 tonnát nyom. A Nymphaeum, és a fórum szintén impozáns benyomást keltenek. Ezután meseszép fenyőerdők és olajfa-kertek mellett utazunk, Ajloun-ig. Itt az Al-Rabid kastély enged bepillantás a múltba: a 12.szádadi várat Saladin katonái építették, a kereszteslovagok ellen folytatott hadviselés részeként. Visszatérés a hotelbe.

3. nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Amman városnézés
Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív programcsomag: Amman (félnapos). A közel négymilliós lakosságú főváros a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott települése. Amellett, hogy büszkén őrzi gyökereit, Amman sokarcúságához hozzájárulnak felhőkarcolói, nyüzsgő éjszakai élete, és a tény, hogy a Közel-Kelet egyik legliberálisabb városának tartják. Felkeressük a Citadellát, az egykori fellegvárat, ahonnét fantasztikus kilátás nyílik. Itt a római, illetve korai iszlám korból való maradványok tekinthetőek meg. Itt található az Archeológiai Múzeum is. A római színház kialakítása a 2. századra tehető, és 6000 ülőhellyel rendelkezett. Szabadidő: a souk-ban, azaz bazárban a helyi élet nyüzsgésébe láthatunk bele. Visszatérés a hotelbe.

4. nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Madaba - Nébó-hegy
Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív programcsomag: Madaba - Nébó-hegy (egész napos). A Királyok Útján haladunk, egy ősi úton, melyet kereskedelmi célból már évszázadokkal ezelőtt is használtak az utazók. Madaba látványos bizánci, illetve omajjád mozaikjairól híres. Ezek közül is kiemelkedő a 6. századi Jeruzsálem, és a Szentföld mozaiktérképe, melynek 2 millió darabja hegyeket. völgyeket, falvakat és városokat ábrázol, egészen a Nílus deltájáig. A térkép borítja a görög ortodox Szent György templom padlóját. A szentély 1896-ban épült, a 6. századi bizánci templom maradványai felett. A Keresztelő Szent János templomot is meglátogatjuk. A harangtorony tetejéről csodás panoráma nyílik Madabára. A Nébó-hegy a következő állomásunk, ahonnan Mózes meglátta az Ígéret Földjét. Visszatérés a hotelbe.

5. nap: Kis-Petra
Reggeli, kijelentkezés a hotelből. A mai napon Kis-Petra vár ránk, a Petrától északra található, kevéssé ismert régészeti kincs. A Siq al-Barid-ként is ismert nevezetesség szintén homokkőbe vájt épületeket rejt, a nabateusok korából. Találhatóak itt étkezőszoba romjai, illetve nabateus freskók is. Szállás: Petra környékén (Castle Hotel vagy hasonló).

6. nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Petra, majd Wadi Rum, majd barbeque vacsora (vacsoracsomag)
Reggeli, kijelentkezés a hotelből. Szabadidő, vagy fakultatív programcsomag: Petra és Wadi Rum (egész napos). Egy igazi, mesébe illő helyet csodálhatunk meg: az ősi Petrát, a ''Rózsavörös Várost", az UNESCO-Világörökség egyik ékkövét, a világ hét csodájának egyikét. Az aranyló sivatag romvárosát a nomád nabateus törzs vájta ki a sziklákból, és ők használták vallási és politikai központjukként. A Tömjénúton járó karavánok is erre haladtak el. Kalandfilm hőseinek érezhetjük magunkat, Indiana Jones nyomában járunk, ahogy a kb.1,2 kilométer hosszú, keskeny szurdokon keresztülhaladunk a magas sziklafalak között. Majd egyszer csak megpillantjuk időtlen szépségében a 40 méter magas, Kincsestár homlokzatát. Lenyűgöznek minket az Elveszett Város főbb emlékei, mint például a Homlokzatok Utcája, a római színház, és még sok más. A közös, kb. 3-4 órás program után aki kedvet érez (és marad rá idő), megmászhatja a 800 lépcsőt a domb tetejére, egészen a Kolostorig, vagy egy rövidebb mászás után elérheti az Áldozati magaslatot. Majd Dél-Jordániában, a 720 km?-es vadregényes Wadi Rum vár ránk, az UNESCO Világörökségi lista egyik kincse, a titokzatos sivatagi természetvédelmi terület. Az űrbéli tájra hasonlító vidék végtelenségét kopár hegyek, sziklák, szurdokok, barlangok törik meg. Több filmforgatás helyszíneként is szolgált Wadi Rum, például Arábiai Lawrence, Aladdin, vagy a 2019-es Csillagok háborúja. Egy faluban megtapasztalhatjuk a beduin vendégszeretetet, megkínálnak minket teával, kávéval. Igazi kalandot jelent a sivatagban töltött éjszaka, ahol élvezhetjük Wadi Rum misztikus hangulatát, a csillagokkal ékesített égboltot. Vacsora: barbeque-vacsora (vacsoracsomag része). Szállás: Wadi Rum tábor. (Oasis Camp vagy hasonló) Camp vagy hasonló).

7. nap: Fakultatív: dzsipezés Wadi Rumban, majd utazás a Holt-tengerhez
A táborban korai reggeli, és élvezhetjük a napfelkelte csodálatos látványát. Fakultatív: Kihagyhatatlan élményt ígér a négykerék meghajtású járműveken történő autózás a homokdűnéken.Utazás a Föld legmélyebb pontjához, a tengerszint alatt kb. 430 méteres mélységben fekvő Holt-tengerhez (kb.4-5 óra). A nap további részében szabadidő, élvezhetjük a hotel nyújtotta szolgáltatásokat, illetve a Holt-tenger nyújtotta lehetőségeket. A Holt-tenger egy rendkívül különleges természeti képződmény, nagy sótartalommal rendelkezik, így sok élőlény számára ellehetetlenült benne az élet - nevét is innen kapta. Igazi élményt jelent viszont, ahogy az úszók a víz felszínén lebegnek! Érdemes kipróbálni ezt az igazi bakancslistás kalandot (egyénileg)! Szállás: Hotel Grand East vagy hasonló.

8. nap: Hazautazás
A reggelit követően a repülőgép menetrendjéről függően transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre.

Fontos információk:
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, mely a visszautazástól min 6 hónapig érvényes! A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges!


Az ár tartalmazza

o Repülőjegy oda-vissza - Ryanair vagy hasonló légitársasággal
o Repülőtéri illeték
o Feladott poggyász, kis méretű kézipoggyász
o Transzferek
o Szállás 4* hotelekben és a sivatagi táborban
o Reggeli
o Magyar nyelvű idegenvezetés
o Kirándulások: Jerash, Ajloun, Kis Petra

Egyéb

Egyágyas szoba felár - 99.990 Ft/fő
Helyszínen fizetendő borravaló
Kb. 30 EUR/fő/út
Amiket ajánlunk Önnek
Vacsoracsomag - 6 hotelvacsora (első este hideg) és 1 barbeque vacsora Wadi Rumban: 4.9990 Ft/fő
Fakultatív programcsomag: Amman városnézés, Madaba, Nébó-hegy, Petra, Wadi Rum dzsipezés: 69990 Ft/fő
Biztosítási csomag 25.500 Ft/fő
BBP 7600 Ft és útlemondási biztosítás 17.900 Ft. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Amman városnézés, Madaba, Nébó-hegy, Petra, Wadi Rum: 69.990 Ft/fő

Hotel

Amman környékén: Hotel Gerasa vagy hasonló
Petra környékén: Castle Hotel vagy hasonló.
Wadi Rum tábor: Oasis Camp vagy hasonló
Holt-tenger: Hotel Grand East vagy hasonló.

Járatok

© 2015 Travelmax
POWERED BY: