+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
  • BLED TÉLEN IS SZÉP!
    SZÁLLÁSOK, SÍCSOMAGOK
  • TÉLI ÜDÜLÉSEK, SÍPROGRAMOK
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!

KIRÁLYOK ÉS KIRÁLYNÉK VÁROSAI

SZAKRÁLIS FELTÖLTŐDÉS A TÉLI BAKONYBAN
(program végén disznótoros korai vacsorával)

Reggeli indulásunkat követően első megállónk Székesfehérvár lesz. A Királyok Városában rövid sétát teszünk, érintve a Városház téren az Országalmát, Püspöki Palotát, a Koronázó téren a Középkori Romkertet, amely a Szent István által alapított Szűz Mária prépostsági templom emlékét őrzi és 35 magyar király koronázásának, valamint 15 uralkodó temetkezésének színhelye volt.


Utunk következő állomása a hét dombra épült Veszprém. A Királynék Városának is nevezik, mivel Szent István királyunk itt alapította az első püspökségek egyikét és a mindenkori királyné koronázása a veszprémi püspök privilégiuma volt. A Várhegy tetején található impozáns Várnegyed hazánk egyik legegységesebben megmaradt barokk negyede. A Vár utcán végig haladva elsőként az 50 méter magas Tűztorony alatt megyünk át, amely a város egyik legismertebb építménye. Tovább sétálva érintjük az utca többi jellegzetes épületét. Így hazánk legrégebbi püspöki székesegyházát, amit még Szent István és Boldog Gizella alapított 1000 körül. A Szent György kápolna a 10. század végéből maradt ránk és a várnegyed legrégebbi építészeti emléke. Az Érseki Palota impozáns barokk épületét Fellner Jakab tervezte a 18. század végén. Oldalában kis kápolna található, melynek elődjét Gizella királyné alapította. Az itt található 13. századi freskók a magyar művészettörténet legkiemelkedőbb emlékei közé tartoznak. Az utca végén feltáruló panoráma teszi fel a koronát erre a kis ékszerdobozra. A kilátónál található kettős kőszobor, Szent István és felesége Boldog Gizella alakja Veszprém jelképévé vált.


Programunk utolsó állomása a Bakony szívében található Bakonybél település. A Szent Mauriciusz Monostort 1018-ban Szent István királyunk alapította. A ma is látható templomot a 18. század közepén építették, legfőbb dísze a főoltár. A monostorban millenniumi felújítás kezdődött 2018-ban és folyamatosan adták, illetve adják át a látogatók számára is megtekinthető részeket. Helyi vezetővel megnézzük belülről a már felújított templomot, kívülről a barokk épületegyüttest, sétálhatunk a 19. században létrehozott 5 hektáros területen elfekvő parkban, megismerve a kert történetét és növényeit.


A kulturális programokat követően még a téli időszaknak megfelelő korai disznótoros vacsorára is lehetőség lesz egy helyi étteremben.

Akik nem szeretnének a korai vacsorán részt venni, azok sétálhatnak a hangulatos kis bakonyi településen, élvezhetik a friss, téli, bakonyi levegőt, de be is ülhetnek az étterembe egy forró italra.

Kora este érkezünk vissza kiindulási helyünkre.

Időpont: 
2019. február 23.
(szombat)

Részvételi díj:
7.490 Ft / fő

foglalási díj (ha először utazik velünk): 1.500 Ft/fő


Részletek:

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
  • az idegenvezetést és csoportkísérést
  • a szervezés díját.

Választhatóan fizetendő díjak:

  • Veszprém, Püspöki Székesegyház: 500 Ft/fő, D/NY: 400 Ft/fő
  • Bakonybél, Szent Mauriciusz Monostor helyi vezetéssel: 900 Ft/fő, D/NY: 700 Ft/fő
  • Disznótoros korai vacsora Bakonybélen: Orja leves, májas és véres hurka, sült kolbász, hagymás tört burgonya, párolt káposzta, házi sütemény: 3.100 Ft/fő

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Érdeklődés:

© 2015 Travelmax
POWERED BY: