+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Palócföldi kalandozás: Hollók? és Szécsény
Magyarország - Észak-Magyarország - Hollókő
Indulás: 2021-05-30
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 421815Összes típus Egy napos
További indulási idopontok
2021-05-30 -tól
1 nap
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírásaUtazás:  
autóbusszalLehetőség van saját autóval részt venni a programon, ez esetben a csoporthoz történő csatlakozás díja 3.000 Ft/fő. 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
- egyelőre a maszk használatát mi is előírjuk autóbuszainkon, mint ahogy ez a tömegközlekedésben is kötelező, 
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Program: Indulás 07.00-kor a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Utunk először a palóc út egyik állomására, a Cserhát ölelésében található, hagyományait mai napig őrző Kozárd településre vezet. Itt a hely egyik kiválóságával indítjuk a napunkat, hogy szívünket, lelkünket átjárja a méltán híres kozárdi alma pálinka. A település előljárójától pedig sok érdekes információt hallhatunk majd az itt élők történetéről, illetve  atájházat is felkeressük. Utunk következő állomása Hollókő,  Magyarország egyetlen falujába, melyet természeti környezetével együtt 1987 óta Unesco világörökségi helyszínként tartanak számon. A falucska lakói jellegzetes palóc nyelvjárásuk mellett gazdagon díszített népi öltözetüket is büszkén viselik vasárnaponként és ünnepnapokon. 
Az Ófalu 67 védett házát, a település szívében álló fatornyos, zsindelytetős katolikus templomot és számos múzeum épületet látogathatunk végig (ezek némelyike belépőjegy váltást követően lehetséges). Programunkat követően továbbutazunk Szécsénybe, ahol a Forgách kastélyban található Kubinyi Múzeumot tekintjük meg tárlatvezetéssel. Régészeti, kastély- és vártörténeti ismeretekkel, valamint időszaki kiállításokkal is tarkított programban lesz részünk. A múzeum megtekintése után egy helyi gyűjtő által összeállított kiállítást keresünk fel szintén a város szívében. A Nosztalgia Múzeumba belépve magunk is meglepődünk, hogy a sok-sok eszköz, használati tárgy láttán felelevenednek az emlékek a múlt századból. Igazán érdekes látogatás, amely az emlékeinkre hat. Szécsényben még sétálunk egyet és akinek kedve van, kipróbálhat egy igazi palóc ételt is fakultatív keretk között.
Palócföldről a kora esti órákban indulunk vissza Budapestre.


Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

Belépőjegy költségek:
Kozárd: pogácsa + pálinka + vezetés 1.000 Ft/fő
Kubinyi Múzeum: tárlatvezetéssel kb. 1.700 Ft/fő
Nosztalgia Múzeum: kb. 1.000 Ft/fő
Hollókőn, mindenki maga dönti el, hogy melyik portát kívánja megtekinteni, itt egyes portákba ingyenesen, másokba pedig belépőjegy ellenében lehet látogatást tenni.

© 2015 Travelmax
POWERED BY: