+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Miskolc és Lillafüred, a Bükk kapuja
Magyarország - Észak-Magyarország - Miskolc
Indulás: 2021-05-24
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 484812Összes típus Egy napos
További indulási idopontok
2021-05-24 -tól
1 nap
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírásaUtazás:  
autóbusszalLehetőség van saját autóval részt venni a programon, ez esetben a csoporthoz történő csatlakozás díja 3.000 Ft/fő. 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:
-utazásainkon felnőtt utasaink védettségi igazolvánnyal vehetnek részt. 
Kiskorú gyermekeik természetesen velük tarthatnak. 
- az autóbuszon a maszk viselése mindenki számára kötelező
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Program: Indulás Budapestről reggel 7.00 órakor. Programunk első állomása Bükkszentkereszt lesz. Egy aprócska kis település a Bükk hegység szívében. A legenda szerint valaha Bükkszentkereszten járt Szűz Mária. Útja a falucska melletti erdőn vitt keresztül, és amikor elfáradt, leült egy kőre pihenni. Azt  a helyet a falubeliek csak Boldogasszony kövének nevezik, szent és egyben gyógyító helynek tekintik. Az itt élők ugyanis úgy tapasztalták, hogy aki ott megpihen, hamarosan felgyógyul a betegségéből. Mára az erdőt rengeteg kiránduló keresi fel, az ország minden részéről jönnek a gyógyulni vágyók. A kövek mellett a tiszta, egészséges erdei levegő jótékony hatása is vitathatatlan. Rövid túra keretében mi is meglátogatjuk ezeket a gyógyító köveket. Utunkat Lillafüreden folytatjuk. A Szinva-vízesés csobogását hallani igen romantikus élmény. A táj megkapó szépsége szerelmi vallomásra ihlette nagy költőnket, József Attilát is, aki a Szinva egyik szikláján írta Óda című versét. A költő szobra és emléktábla őrzi a világ egyik legszebb szerelmes versének emlékét. Lillafüred számos csodás élményt kínál, amit egy séta keretében idegenvezetőnk bemutat nekünk. A vízesés, az Anna-barlang, a Garadna-patak, a József Attila-szobor, a kőbe vésett Óda idézet, a megújult Palotaszálló, a Hámori-tó látványa elbűvöli a látogatókat. Ha kedvük engedi, csónakázhatnak a festői tavon, vagy libegőről csodálhatjuk a tájat. Ezt követően Lillafüredről kisvonattal megyünk tovább Miskolcra, ahol utunk során a csodálatos festői táj szépségeiben gyönyörködhetünk. Miskolcra érkezve, a diósgyőri vár mellett lévő romantikus Tündérkertbe látogatunk el, ami pár éve lett kialakítva, mesében illő szobrokkal, csodaszép farönksétányokkal, rózsalugasokkal, díszes velencei körhintával. Ezt követően Miskolc belvárosát egy közös sétával fedezzük fel. Budapestre az esti órákban érünk vissza.

 


Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

Várható belépőjegy költségek:
kisvasút Diósgyőr-Lillafüred kb. 1.000 Ft/fő 

© 2015 Travelmax
POWERED BY: