+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
• Kezdőlap • Bemutatkozás • Elérhetőségek • Belföldi ajánlatok • Horvát Adria (egyénileg) • Horvát Adria (busszal) • Szlovén Adria (egyénileg) • Tengerparti ajánlataink • Bolgár tengerpart • Costa Brava (Spanyolo.) • KEFALÓNIA (repülővel) • KORFU (repülővel) • KRÉTA (repülővel) • RODOSZ (repülővel) • ZAKYNTHOS (repülővel) • MALLORCA (repülővel) • SZICÍLIA (repülővel) • TÖRÖK RIVIÉRA (repülővel) • Vörös-tenger (Egyiptom) • Belföldi kirándulások busszal • 1 napos kirándulások • Körutazások magyar idegenvezetővel • Utazások Európában • Ausztria egyénileg • Ausztria autóbusszal • Szlovén Alpok • Szlovénia körutazások • Tengerparti ajánlatok • Csoportos tengeri hajóutak • Körutazás • Városlátogatások repülővel • Egzotikus utazások: csoportos körutazás, nyaralás • Csehország • Ünnepi utazások • Partnerek
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Adria kincsei csoportos MSC Splendida hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel
Hajóutak - Földközi-tengeri ... - Kelet-Mediterrán hajóutak
Indulás:
Szállás típusa: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Szobatípus:
Utazás: busz+hajó
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 503999



Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása


Adria kincsei csoportos MSC Splendida hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel
2023. Május 20-27.

 

Az Adriai-tenger választja el a balkáni államokat az olasz félszigettől. Ismerje meg e régió egyedülálló kultúráit egy MSC Adria körutazáson, amelynek úti céljain felfedezheti a régészeti lelőhelyeket, barnulhat a gyönyörű strandokon, megkóstolhatja a finom mediterrán konyhát, élvezheti a pihentető gondolatúrákat, és még sok minden mást. 
Merüljön el az ókori Görögországban, számos kikötővel a görög szárazföld és a görög szigetek mentén. Látogasson el az athéni Akropoliszra (Pireusz) és a híres Parthenonra, valamint az olimpiai játékok szülőhelyére, Olimpiába (Katakolon).
Legyen tanúja a balkáni államok egyedülálló építészetének Montenegróban, és járja be az UNESCO Világörökség részét képező Kotort, egy középkori falut, amely gyönyörű hegyi háttér előtt fekszik. 
Az adriai körutazásokon a kikötők kiemelt pontjai közé tartoznak a dalmát tengerparton való megállások. A horvátországi Dubrovnik városa ismerős lehet, hiszen számos nagyjátékfilm és televíziós sorozat, köztük a Trónok harca helyszínéül szolgált. A helyszín szépségét a középkori óváros csodálatos falain sétálva lehet a legjobban megfigyelni; utána pedig kényeztesse magát egy jól megérdemelt ebéddel, frissen fogott, grillezett halakkal a város számos éttermének egyikében. 
Az adriai-tengeri hajókirándulások a történelmi látnivalók mellett időt kínálnak a kikapcsolódásra is. Splitben nyugodtan fogyasszon el egy kávét, és figyelje a járókelőket - a helyiek ezt az időtöltést tartják a nap megfelelő eltöltésének. A dalmát tengerpart vize tökéletes helyszínt biztosít egy frissítő fürdőzéshez, miután sütkéreztek a nap melegében.
Merüljön el Korfu üdülőhelyének tiszta kék vizében, és sétáljon végig a fehér homokos és kavicsos strandokon. 
Kezdje el még ma keresni az ideális MSC mediterrán hajóútját az Adriai-tengeren, és élje át az álomnyaralást, ahol a fedélzeten és a szárazföldön is rengeteg látnivaló és tennivaló várja.

1. nap - Indulás Budapestről
Indulás! A csoport tagjai hajnalban buszra szállnak, és koradélutáni órákban már Trisztbe érkeznek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Splendida!

2. nap - Ancona, Olaszország
Ancona, Olaszország festői Marche régiójának fővárosa, egy nyüzsgő város, amely a csillogó Adriai-tengerre néz. Ez az MSC Mediterranean Cruises úti cél tele van olyan történelmi nevezetességekkel, mint a római romok, a Szent Ciriaco-székesegyház és a Traianus-ív - egy török márvány ikon, amely Kr. u. 114-ből származik. A szárazföld belsejében Urbino fallal körülvett városa az olasz reneszánsz ékköve. Ez az UNESCO Világörökség része Olaszország egyik legjobban megőrzött középkori központja, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a völgyekre.


Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- Osimói paloták és múzeumok
- Jesi császári városa
- A Frasassi-barlangok


Lépjen vissza az időben az MSC Cruises kirándulásán Osimóba, az Anconától nem messze fekvő történelmi és dombos községbe. Az óváros bájos utcákkal, pompás terekkel és figyelemre méltó építészeti alkotásokkal büszkélkedhet. Fedezze fel a Palazzo Campanát, a San Leopardo székesegyházat és a Piazza Nuova kertjét, ahonnan panorámás kilátás nyílik. Ezután kóstolja meg a hagyományos marche-i konyhát a La Nuova Fenice - egy elegáns, patkó alakú színház - előcsarnokában. Végezetül merészkedjen a föld alá a Grotte di Osimóban, a város mélyén található barlangok labirintusában. A 2500 éves múltra visszatekintő barlang titokzatossága és rusztikus bája elvarázsolja majd. 


Ne hagyja ki az MSC Cruises felejthetetlen kirándulását Jesi városába, II. Frigyes sváb császár szülőhelyére. Bámulja meg a város építészeti pompáját, miközben meglátogatja a Palazzo Pianettit, egy 18. századi rokokó palotát. Fedezze fel a Palazzo Bisaccioni művészeti gyűjteményét, a Piazza Colocci teret és a Pergolesi Színházat, a királyi operaházat. Az Istituto Marchigiano di Enogastronomia nevű intézményben borkóstoláson vehet részt, ahol a helyi ételek ízletes kóstolóit élvezheti.


Gyönyörködjön a nem mindennapi látnivalókban, ha az MSC Cruises kirándulását foglalja le a folyóparti Genga városába. Éljen át egy vezetett földalatti kalandot a rendkívüli Frasassi-barlangokban, ahol cseppköveket és sztalagmitokat láthat. Meglátogatja a Grotta Grande del Vento barlangot, amely akkora, hogy akár egy katedrális is elférne benne! A barlangok és drámai megvilágításuk az egész családot elmeríti egy földalatti másvilágba. Visszatérve a felszínre, látogasson el a Fazi Battagliához, egy ikonikus borászathoz, amelyet 1949-ben alapítottak. Élvezze a gyönyörű vidéken a szüreti borok kóstolását, amelyet egy ízletes büfé kíséretében szolgálnak fel.

3. nap - Dubrovnik, Horvátország
Dubrovnik városa, az UNESCO Világörökség része, Horvátország déli partvidékén, az Adriai-tengerre néző kilátással.

Ez az MSC Mediterranean Cruises úticél kincsesbánya látnivalókkal büszkélkedhet, beleértve a 16. századi óvárost és a romantikus mészkő utcákat. Nézze meg a gótikus-reneszánsz Rektori Palotát, vagy sétáljon végig a város ősi sziklafala mentén. Távolabb számos természeti csodát talál, köztük a világ legvarázslatosabb barlangjait.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A rektori palota
- Tengerparti vitorlázás és tengerparti szünet
- Modra Spilja barlang 
 
Dubrovnik olyan, mintha egy időbe felfüggesztett város lenne, és az MSC Cruises kirándulása lehetőséget kínál arra, hogy elmerüljön az ősi pompában. A hangulatos óváros fantasztikusan díszes építészetének köszönhetően a Trónok harca című népszerű tévésorozat egyik fő helyszíne volt. Sétáljon az utcákon, és nézze meg a Nagyboldogasszony-székesegyházat és annak velencei festményekkel díszített királyi belső terét. Ezután lépjen tovább a Rektori Palotához, amely egy fejedelmi ékszer, és egészen a 15. századig nyúlik vissza. Folytassa a túrát a ferences templomban és kolostorban, és gyönyörködjön román-gótikus szépségében. Ezután élvezze a szabadidőt az óváros szívében, ahol vásárolhat, vacsorázhat és sétálgathat.
 
Az MSC Cruises kirándulások keretében lehetőség nyílik arra, hogy katamarántúrán és strandolás közben körbehajózza a zöldellő Lokrum-szigetet és a gyönyörű Elaphiti-szigetcsoportot. Élvezze Dubrovnik ősi óvárosának látványos kilátását, ikonikus falait és a 11. századi Lovrijena erődöt. A lenyűgöző Lapad-öböl felé hajózva megcsodálhatja az Adriai-tenger mélykék-zöldjét. Itt időt szakíthat a kristálytiszta vízben való úszásra, pihenhet egy napernyő alatt, vagy barnulhat a tengerparton.
 
Élvezze az izgalmas kirándulást az MSC Cruises kirándulásán a Lapad-félszigetről. Örvendezzen Dubrovnik történelmi óvárosának a tenger felől történő megtekintésének, miközben a csillogóan távoli Kolocep-sziget felé hajózik. Merüljön el a vízbe, hogy mennyei sznorkelezési élményben legyen része a félelmetes Modra Spilja (Kék barlang) nevű helyen. Végül érkezzen meg Donje Celo strandjára, ahol megcsodálhatja a kilátást, pihenhet a homokban, vagy úszhat a festői öbölben.

4. nap - Bari, Olaszország
Bari olasz kikötőváros, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, a régészetileg gazdag Apulia régió partjainál fekszik.

Ez az ősi város a régi és az új figyelemre méltó keverékét kínálja, a történelmi templomok, kastélyok és terek a modern galériák, üzletek és múzeumok közelében helyezkednek el. Távolabb felfedezheti a természeti csodák sokaságát, köztük az UNESCO Világörökség részét képező barlangokat. Lélegzetelállító strandjaival és világszínvonalú éttermeivel Bari emlékezetes tengerparti úti cél. 

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között: 

- A Materában található "Sassi 

- Alberobello

- Castellana és Polignano a Mare barlangjai

Fedezze fel Matera varázslatos kanyonvárosát az MSC Cruises kirándulásán. Ez a lenyűgöző hely a "Sassi" negyedéről, a hegyekbe vájt barlangok hálózatáról híres. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított barlangok egy része a neolitikumból származik. Matera bibliai hangulatát idézi fel, amely olyan filmrendezők számára is vonzó, mint Pierpaolo Pasolini (A Máté evangéliuma, 1964) és Mel Gibson (A Krisztus szenvedése, 2004).

Látogasson el a festői Alberobello városába az MSC Cruises kirándulásán. Itt fehérre meszelt, kúpos tetejű kőházakat fedezhet fel, amelyeket a helyiek "trullo" néven ismernek. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított Alberobello ikonikus lakóházai csodálatra méltóak. Nézze meg a városka festői macskaköves utcáit és vonzó növénycserepeit, mielőtt megáll a Szent Antonio templomnál, a világ egyetlen trullo-templománál. 

Ha epikus kalandokra vágyik, ne hagyja ki a Castellana-barlangok meglátogatását, amelyek Olaszország bor- és olajbogyótermelő régiójában, az Itria-völgyben találhatók. Ereszkedjen le a föld alá egy földalatti birodalomba, és nézze meg a kalcitkristályokkal kirakott cseppköveket és cseppköveket. Ezen a felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson ellátogathat Polignano a Mare városába is, amely az Adriai-tengerre néző sziklás szakadékban fekszik. Sétáljon a fehérre meszelt utcákon, gyönyörködjön a kilátásban a domboldali teraszokról, vagy mártózzon meg a Spiaggia Lama Monachile strand türkizkék vizében.

5. nap - Korfu, Görögörszág
Korfu üdülősziget, az MSC Mediterranean Cruises célállomása sziklás hegyeiről, gyönyörű strandjairól és teljesen romantikus hangulatáról híres.

Fővárosa, szintén Korfu, Görögország egyik ősi ékköve. Itt egy velencei erődöt és egy UNESCO Világörökség részét képező óvárost talál, amely kanyargós sikátorokkal, nyüzsgő bárokkal, tornyosuló házakkal és mennyei kertekkel büszkélkedhet. Fedezze fel a szigeten szétszórtan található, a múlt korszakokból származó ősi maradványokat.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Achilleion palota 
- Korfu strandjai
- Palaiokastritsa kolostor 
 
Utazzon olajfákkal és neoklasszikus teraszokkal szegélyezett kanyargós utakon a csodálatos Achilleion-palotához. Ez az MSC Cruises kirándulás elmerül egy impozáns világban - Erzsébet osztrák császárné egykori rezidenciájában. Az Achilleion-palota egy lenyűgöző fehér kastély, amely csodálatos kertekkel és tengerre néző kilátással várja a látogatókat. Ezt követően élvezze a szabadidőt Korfun, ahol vásárolhat és vacsorázhat, mielőtt visszatérne a hajóra.
 
Az MSC Cruises örömmel kínál kirándulást Korfu gyönyörű tengerpartja mentén. Kényeztesse magát egy kis szabadidővel Palaiokastritsa strandjain, és gyönyörködjön a természeti tájban. A hajóra szállva elsiklanak Korfu partvidékének rejtett gyöngyszemei, köztük a hihetetlen Nausicaa-barlang mellett. Álljon meg egy órára a Paradise Beach-en, ahol pihenhet a homokban vagy úszhat.  Ezt követően hajón látogasson el a természeti csodák sokaságához, többek között a Kék szemhez, a Szent Nikolas-barlangokhoz és az Oroszlánfejhez. Végül térjen vissza Palaiokastritsa városába, ahol vásárolhat és ehet egy falatot.
 
Egy másik rendkívüli MSC Cruises kirándulás során festői autózásra indul Korfu narancsligetein, ciprusfáin és fenyőin keresztül a gyönyörű Palaiokastritsa városába. Ott egy hagyományos kumquatgyárban megtudhatja, hogyan szedik le a kumquatot, és hogyan készítenek belőle likőrt. A Jón-tenger fölött magasan, egy sziklás hegyfok tetején fekvő faluból kilátás nyílik a bizánci kolostorra. A vallási ikonokat ábrázoló freskókkal díszített történelmi templom kihagyhatatlan látványosság. Ezután álljon meg Makrades városában, ahol egy hagyományos tavernában meze-t, bort és ouzót kóstolhat. A fogadó 19. századi mezőgazdasági eszközei és a régi olajsajtoló egy letűnt korszakba engednek bepillantást.

6. nap - Kotor, Montenegró
Kotor az egyik leghangulatosabb középkori város Montenegró Adriai-tenger partján, lélegzetelállító hegyek között. Az MSC Mediterranean Cruises vonzó célpontja a történelmet és az építészetet kedvelők számára. Pillantson be az ősi templomok, a rusztikus paloták sokasága, valamint az utcák és terek labirintusa közé. Kotor egyben kapu más rendkívüli montenegrói úti célok, például a lenyűgöző Perast városa felé is.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Szent Tryphon katedrálisa 
- Perast elegáns városa
- Kék barlang
 
Fedezze fel Kotort és Montenegrót egy lenyűgöző MSC Cruises kiránduláson. Az UNESCO Világörökség részévé koronázott középkori város, Kotor ősi sikátorokkal és hangulatos terekkel büszkélkedhet. Látogasson el a 12. századi Szent Tryphon-székesegyházba, amelynek barokk harangtornyai, román stílusú belső tere és bizánci stílusú freskói vannak. Ezután tegyen egy autóbuszos kirándulást a dicsőséges Grbalj-völgybe, ahol farmon készült pálinkakóstolót tartanak. A napot egy pohár borral, biotermékek kóstolásával és a helyi zenészek élő előadásával zárhatja. Ne hagyja ki Kotor hihetetlen erődítményrendszerét a kikötőbe való visszaúton, amely ősi fellegvárakat, kapukat és bástyákat mutat be.
 
A Kotortól nem messze fekvő Perast felejthetetlen MSC Cruises kirándulást tesz lehetővé. Sétáljon végig e festői város utcáin, és csodálja meg történelmi templomait és barokk palotáit. Tegyen egy kényelmes hajókirándulást a Boka-öbölben, hogy megnézze a Sziklák Nagyasszonyát, egy apró, mítoszokkal átszőtt szigetet. Ezután fejezze be a napot a 20. századi Szent Miklós-templom meglátogatásával, amelynek lenyűgöző harangtornya és aranykeresztjei vannak.
 
Kellemes órák várnak a tengeren az MSC Cruises kirándulásán a csodálatos Kék barlanghoz. Szálljon fel egy üvegszálas hajóra, és gyönyörködjön a látványos kilátásban, miközben átrobog az öbölön. Pillantson be a dombos partvonal tetején elterülő apró szigetekre és békés falvakra, mielőtt belépne a titokzatos "Kék barlangba" - egy napfénnyel teli természeti csodába. Csodálja meg a víz rendkívüli kék árnyalatait, mielőtt megmártózik vagy alámerül. Végezetül lazítson a Zenjice strandon egy vízparti ital és egy séta erejéig.

7. nap - MSC Spendida
Az MSC Splendida ökohajó stílusos luxusban szállítja Önt a világ legkívánatosabb körutazási célpontjaira, miközben maga is gyönyörű úti cél.

Imádni fogja az élőzenét és a dizájner témájú bárok és éttermek rendkívüli választékát, ahol számos ínyenc választékot fedezhet fel az autentikus mediterrán specialitásoktól az amerikai steakhouse marhahús-vágásokig. Tegye teljessé az éjszakát egy világszínvonalú előadással a The Strand Theatre-ben, egy nyereményjátékkal a Royal Palm Casino-ban vagy tánccal a Club 33 Disco-ban.


A sportolási lehetőségek széles választéka is rendelkezésre áll, többek között négy úszómedence, futópálya, squashpálya és ultramodern edzőterem. 
A fáradalmak után az MSC Aurea Spa-ban pihenhet, ahol kényeztető balinéz masszázsok, thalassoterápia, fejlett szépségkezelések, törökfürdő, szauna, pezsgőfürdő és szolárium várja. 
Vagy napozzon a Top 18 napozóterasz nyugalmában és magányában, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tengerre, saját wellness-szolgáltatással és bármenüvel, valamint ingyenes gyümölcsnyársakkal; a gyerekek és a tizenévesek is élvezhetik a saját mesés létesítményeiket és klubjaikat.

A tekintélyes előfedélzeteken található az exkluzív MSC Yacht Club, egy luxus hajó a hajóban, 71 tágas lakosztállyal, saját Concierge recepcióval, 24 órás komornyikszolgálattal, privát Top Sail Lounge-zal, medencés fedélzettel és bárral.
Az MSC Splendida fedélzetén ennyi minden nap új felfedeznivalót tartogat minden korosztályú utazó számára.

8. nap - Trieszt, Olaszország
A hajó a reggeli órákban köt ki Triesztben. A kabinok elhagyása után már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé.

 

A részvételi díj tartalmazza:
utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Cegléd, Győr, Komárom, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya) · hajótársaság által előírt covid-19 biztosítást · adókat, illetékeket · kötelező borravalót · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! 
Foglalja le ezt a csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! 
Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az árfolyamgaranciáját (!!!) is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

© 2015 Travelmax
POWERED BY: