+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Napfényes homokdűnék: a Dél-Alföld csodái
Magyarország - Kirándulások Belf... - Kirándulás Belföldön
Indulás: 2021-05-08
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 488849Összes típus Egy napos
További indulási idopontok
2021-05-08 -tól
1 nap
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírásaUtazás:
autóbusszalLehetőség van saját autóval részt venni a programon, ez esetben a csoporthoz történő csatlakozás díja 3.000 Ft/fő. 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
- egyelőre a maszk használatát mi is előírjuk autóbuszainkon, mint ahogy ez a tömegközlekedésben is kötelező, 
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Program: Indulás reggel 6:30-kor Budapestről. Először a ,,csipkék királynőjével, a királynők csipkéjével" ismerkedünk a halasi Csipkeházban. Lehetőségünk nyílik végig kísérni a csipkevarrás jó szemet és türelmet igénylő különleges folyamatát, majd a ,,Halasi csipke anno..." kiállításon, korabeli fotókon ismerkedhetünk meg a csipke történetével.A halasi csipkevarrás élő hagyománya 2010. óta a Magyar Szellemi Kulturális Örökség része, 2014. óta HUNGARIKUM. Megállunk a Főtéren, ahol a református templom falán dombormű emlékeztet Csokonai Vitéz Mihály halasi látogatására. A templom oldalán lefotózhatjuk a bazalt szégyenkövet, erre ültették azokat, akiket bűnösnek ítéltek különböző vétkek elkövetésében. Bátrabbak felmehetnek gyalog a frissen felújított toronyba körbe szemlélni a városkát. Innen ellátni a Fehértóig, de megpillanthatják a műemlék Sáfrik szélmalmot is.
Ezt követően a Kiskunság területén haladunk tovább Kiskunmajsáig, mely a 70-es évekig csak a homokdűnéiről és a rajta termő Kadarka szőlőről volt ismert. Láthattak már különleges templomokat, de bombatölcsér formájúban még biztos nem jártak! Ez a különleges kápolna az '56-os múzeummal szemben áll a város határában. A kápolna közepén, nagy fekvő márványlap alatt nyugszik Pongrátz Gergely, a Corvin köz egykori legendás főparancsnoka, rajta a felirat: Mindent a Hazáért!
A kulturális és történelmi emlékek után jól esik egy helyi csárdában megpihenni.
Innen kiránduló kisvonat visz tovább bennünket a futóhomokot megállító akácoson keresztül szőlőtőkék között Szankra. Itt terem a mézédes meggy és pergetik az akác és selyemfű mézet. Az Ízek Házában lehetőségünk lesz a szanki kézműves konyakmeggyet megkóstolni és megnézhetjük a konyakmeggy-gyártás folyamatát valamint  vásárolhatunk is a friss termékekből.
Utunk hazafelé Kecskemét fele vezet. Megállunk a város Főterénél és megcsodáljuk a Városháza szecessziós épületét, az Öregtemplomot, melynek építésére még Mária Terézia adott engedélyt, Kecskemét legrégebbi templomát a Szent Miklós templomot, és lesétálunk a Cifra Palotáig, mely a város jelképe.
Budapestre érkezés az esti órákban. Utazás: autóbusszal vagy saját személyautóval


Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

Várható költségek:
Halasi Csipkemúzeum kb. 750 Ft/fő
Kiskunmajsa kápolna: kb. 500 Ft/fő
kisvonat kb. 1000 Ft/fő
Szanki Kézműves Konyakmeggy Manufaktúra kóstolóval kb. 1100 Ft/fő
Ebéd: kb. 2500-3000 Ft/fő a választott menűtől függően

Minimális létszám: 35 fő

A programok sorrendje felcserélődhet a nyitva tartások és az időjárás függvényében.

© 2015 Travelmax
POWERED BY: