+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Barangolás a Felső-Tisza-vidéken
Magyarország - Kirándulások Belf... - Kirándulás Belföldön
Indulás: 2021-09-05
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus: program
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 487248
Összes típus program
További indulási idopontok
2021-09-05 -tól
1 nap
2021-09-05 -tól
1 nap
2021-09-05 -tól
1 nap
2021-09-05 -tól
1 nap
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Leírás:

Hazánk északnyugati csücskében szinte minden falu és kisváros büszkélkedhet valamivel: legnagyobb költőink, íróink szülőhelyei és sírjai, különleges néprajzi és ipartörténeti érdekességek, vagy éppen étel- és italkülönlegességek várják az ide látogatókat. Fedezzük fel Szabolcs, Szatmár és Bereg vidékének szépségeit és különlegességeit egy fejelthetetlen egynapos belföldi barangolás keretében!

Program:

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ 

Idegenvezetőnk az utazási iroda autóbuszánál várja a csoportot a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Magyarország északkeleti csücske felé. Egy rövid mosdószünettel megszakított utazásunk közben ismerkedünk a tájjal és úticélunkkal.

DÉLELŐTT: TÚRISTVÁNDI, SZATMÁRCSEKE

Délelőtt érkezünk meg a Felső-Tisza vidéken elhelyezkedő Túristvándiba, ahol az egész Európában egyedülálló méretű és felépítésű vízimalmot tekintjük meg. A 18. századból származó malom három, egyenként több mint 6 méter átmérűjű kerékkel rendelkezik. Miután megismerkedtünk a vízimalom történetével és működésével, folytatjuk utunkat Szatmárcsekére, ahol a híres "csónakos" fejfás temetőt és nemzeti himnuszunk szerzőjének, Kölcsey Ferencnek a sírját tekintjük meg. Következő állomásunkon a messzeföldön híres szatmári szilvapálinkával ismerkedünk egy kóstoló keretében. A helyi kedvező mikroklímának köszönhetően évszázadok óta egyedi zamattal termő szilva, a helyi pálinkafőző hagyomány és a csak helyben alkalmazható védjegy a garancia a különleges ital minőségére. Természetesen vásárlásra is lehetőségünk nyílik pálinka- és élekvárkülönlegességekből.

DÉLUTÁN: CSARODA, TÁKOS, VÁSÁROSNAMÉNY, VAJA

Gazdag programunk következő részében az egykori Bereg vármegye emlékeivel ismerkedünk. A beregi vármegyei gyűlések helyszíne, Csaroda igazi különlegességet rejt: a Csarona-patak által körbeölelt kis dombon magasodó református templom egyik érdekessége, hogy benne egyszerre tekinthetjük meg a 14. századi apostolokat ábrázoló freskókat és a 17. századi református népi falfestést. Következő megállónk Tákos, ahol a "Mezítlábas Notre Dame", melyről azt tartják, hogy "a nép emelte magának fából és sárból", Mária terézia rendelkezései szerint ugyanis a reformátusok nem építhettek templomot kőből és téglából. Vásárosnaménybe, a "Bereg fővárosába" látogatunk, ahol a Beregi Múzeum számos érdekességet mesél el a vidékről. Programunk zárásaként a Vay várkastélyba látogatunk, mely Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legértékesebb műemléke. Az eredetileg reneszánsz családi várkastély nagytermének mennyezetfreskója a Honfoglalás 1000. évfordulójára készült páratlan művészettörténeti érték.

KORA ESTE: HAZAINDULÁS

A kastély megtekintése után hazaindulunk, Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza. 

 

 

 

Utazás:

autóbusszal

Indulási időpontok

2021-09-05

 • Budapest, Budapest, Hősök tere, Olof Palme sétány (Műjégpálya mellett) 06:40
 • Budapest (Szerencs utca), M3 bevezető, Szerencs utca sarok Volanbusz megálló 07:00
 • Gödöllő, Tesco parkoló, Thegze Lajos u. 2 07:35
 • Hatvan, TESCO parkoló (Bibó István út 1) 07:50

Ár tartalmazza:

 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető Az ár tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát a szervező iroda fent tartja!

Ár nem tartalmazza:

 • Túristvándi vízimalom: 300 Ft/fő

 • Csarodai templom: 400 Ft/fő

 • Tákosi templom: 500 Ft/fő

 • Beregi Múzeum: felnőtt 800 Ft/fő, 62 év felett 500 Ft/fő

 • Vay Várkastély: 1100 Ft/fő  

 • Pálinkakóstoló program: kb. 1500 Ft/fő
 • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft/fő

 • Üléshelyfelár: 1.500 Ft/fő

Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 

A belépők a buszon fizetendők. 

FONTOS:Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

© 2015 Travelmax
POWERED BY: