+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel
Magyarország - Dél-Dunántúl - Lenti
Indulás: 2021-07-28
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás: Busz
Időtartam: 2 éj
Útazonosító: 487151
Összes típus 2 ágyas szoba
További indulási idopontok
2021-07-28 -tól
2 éj
2021-09-16 -tól
2 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Leírás:

?  Európa Egyik legszebb botanikus kertje
?  Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő farmja
?  Barangolás autentikus Őrségi tájakon

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS - BUDAPEST - VESZPRÉM - KÁM - LENTI

Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban ,,a királynék városába", Veszprémbe. Az ország első püspöki székhelye évszázadokon keresztül a magyar királynék koronázási helye volt. Látványos várnegyedében tett sétánk során megtekinthetjük a Szent Mihály Bazilikát, a Szent György és a Boldog Gizella kápolnákat, valamint a Piarista és Ferences templomokat is. A vállalkozó kedvűek megmászhatják a Tűztorony csigalépcsőit is, hogy körerkélyéről feledhetetlen pillantást vessenek a városra. Szabadprogramunk után a Jeli Arborétum felé vesszük az irányt, de előbb kis kitérőt teszünk Magyarpolányba, hogy megcsodálhassuk ötstációs kálváriáját és tornácos parasztházakból álló műemlék utcáját. Magyarország és Európa egyik legszebb botanikus kertje Kám község határában terül el, mely leginkább a májusi rododendron virágzáskor népszerű. Ezt Ambrózy-Migazzi István, ,,a Virágos Gróf" hozta létre 1922-ben, akkor még csak 5 hektáros területen, mely mára már több mint 100 hektárra bővült. Varázskerti sétánk során igazi botanikai különlegességekkel ismerkedhetünk meg a világ minden tájáról. 2019-ben átadták a 130 m hosszú lombkoronasétányt is, melyről 10 méteres magasságból csodálhatjuk meg a növényritkaságokat. Mesebeli kalandozásunk után Lentibe utazunk, vacsora a ***-os szállodánkban (2 éj).

2. NAP: LENDVA - DOBRONAK

Reggeli után Lendvára indulunk, mely a határ közelében, de már Szlovénia területén található. A városnéző sétánk során láthatjuk a Makovecz Imre tervei szerint épült színházat. A belváros fölé magasodó barokk stílusú várkastélyban számos történeti és képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. A vár megtekintése után a szőlőhegyen néhány éve épült különleges formájú, 53,5 m magas Vinarium kilátótornyot keressük fel, ahonnan tiszta időben 4 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria) vidékét járhatja be tekintetünk. Délutánunkat Dobronakban töltjük. Többek közt itt található Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő farmja. A Trópusi Kertben sétálva több egzotikus növényt is megcsodálhatunk (ilang ilang, csillaggyümölcs, kávécserje, vanília stb.). Az üvegházakban geotermikus energia segítségével, 40.000 m2-en, évi 2 millió darab, 160 féle Phalaenopsis orchideát nevelnek. A belépő egy része levásárolható, üres kézzel nehezen távozunk. A vidék erős földsugárzással rendelkezik, ezt a falu melletti Bakonaki-tó körül sétálva tesztelhetjük. Az Energiapark epicentruma a Szent Vid-kápolna mögötti forrásnál található, melynek szintén gyógyító hatást tulajdonítanak. Eseménydús napunk után visszamegyünk szálláshelyünkre.

3.NAP: LENTI - SZALAFŐ - ŐRISZENTPÉTER - KESZTHELY - BUDAPEST - SZEGED / DEBRECEN / PÉCS

A nap első felét az Őrségben töltjük. Első megállónk Velemér kis faluja, melynek késő román-kora gót temploma Aquilai János páratlan XIV. századi freskótöredékeivel büszkélkedik. Az őrségi ember mindennapjaiba, a ,,szeres" települések világába Szalafőn, a pityerszeri Népi Műemlékegyüttes portáin keresztül nyerünk bepillantást. A skanzenben eurázsiai vadlovakat és bölényeket is fotózhatunk. A múzeum területén színvonalas szatócsbolt és csárda működik. Szalafőn több portán foglalkoznak az Őrség ,,fekete aranyának" is nevezett tökmagolaj sajtolásával. Utunk ezután az Őrség központi településére, Őriszentpéterre vezet, ahol megtekintjük a falu szélén megbújó középkori téglaégetőt és az Árpád-kori Szent Péter templomot, mely a XVI-XVII. században erődtemplomként is funkcionált. Az Őrséget elhagyva Keszthelyre utazunk, ahol a magyar kastélyépítészet egyik remekművébe, a Festetics-kastélyba látogatunk el, és elmerülünk a XVIII-XIX. századi főúri világban. A kastélymúzeum megtekintése mellett több kiállítás közül lehet választani (hintó, modellvasúti, vadászati, főúri utazások) vagy a kastély mögötti festői angolpark pálmaházában gyönyörködhetünk. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00


© 2015 Travelmax
POWERED BY: