+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Kirándulás a napfény városában ***
Magyarország - Kirándulások Belf... - Kirándulás Belföldön
Indulás: 2021-07-09
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 486016Összes típus 2 ágyas szoba
További indulási idopontok
2021-07-09 -tól
1 nap
2021-10-08 -tól
1 nap
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása
Egy napos kirándulás Szegeden látogatással Ópusztaszeren

Program leírás

Tervezett program:

 

Találkozó Budapesten a kora reggeli órákban, majd indulás Ópusztaszerre, a Feszty-körképnek otthont adó és a magyar honfoglalás emlékére létesített Nemzeti Történeti Emlékparkba. Az emlékpark legfontosabb és felejthetetlen élményt nyújtó látnivalója a Feszty-körkép. A vereckei átkelést megörökítő monumentális 120 méter hosszú körképet Feszty Árpád több festőtársával együtt készítette 1893-94-ben. A Magyarok bejövetele c. festmény óriási közönségsiker lett, a városligeti bemutató után a londoni világkiállítás egyik nagy attrakciója lett, majd ez a páratlan látnivaló sokéves hánykolódás után az emlékparkban a számára felállított Rotundában került kiállításra. A félórás látogatás alatt a festmény és a környezet lenyűgöző látványát hanghatások teszik élethűvé. Csatazaj, lódobogás eleveníti fel a honfoglalás hangulatát.

 

Az emlékparkban tett látogatás után Szeged felé indulunk, útközben a Kiskundorozsmai szélmalomnál teszünk egy megállót. Kiskundorozsma egyik legfontosabb jelképe az 1821-ben Czékus Andor gazda által épített vályogból készült malom, melynek működése 1949-ben szűnt meg. Használaton kívül az épület romlásnak indult, míg az ezredfordulón nagyobb felújításon esett át. 2011-ben az épület gondnoka, tiszteletbeli szélmolnár ,,kivásznalt" és több évtized után újra forogtak a vitorlák.

 

Ezt követően Röszkére utazunk, ahol a Paprika Malomban a kiváló szegedi paprika őrleményének gyártásával, a hozzá tartozó múzeumban pedig a szegedi és magyar paprika 200 éves történetével és kultúrájával ismerkedhetünk meg. A múzeumba betekintést nyerhetnek a Malom működésébe, paprikát kóstolhatunk és frissen őrölt paprikát is vásárolhatunk.

 

A látogatást követően Szegedre érve egy informatív városnézésbe kezdünk. Szeged történelmének és mai városképének egyik legmeghatározóbb eseménye az 1879-es árvíz. Az épületek többsége az árvíz során elpusztult, a mai épületek jó része az árvíz után épült. Szeged egységes, eklektikus stílusban épült belvárosa hamar a turisták kedvencei közé került. A városnézés során érintjük a város főbb látnivalóit (Sóhajok hídja, Hősök kapuja, Kárász utca, Dugonics tér, Széchenyi tér, Városháza, Dóm tér), köztük a Szegedi Dómot, ami Szeged arculatának egyik leggrandiózusabb és legimpozánsabb alkotása.

 

A városnézés végeztével visszaindulás Budapestre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők a helyszínen fizetendők: kb. 4.200 Ft (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)

Szolgáltatások

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-        közlekedés külön autóbusszal (buszon minimum 12 hely üresen marad!)

-        magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető


© 2015 Travelmax
POWERED BY: