+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Miskolc és Lillafüred, a Bükk kapuja
Magyarország - Észak-Magyarország - Miskolc
Indulás: 2021-05-02
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 484812Összes típus Egy napos
További indulási idopontok
2021-05-02 -tól
1 nap
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírásaUtazás:  
autóbusszalLehetőség van saját autóval részt venni a programon, ez esetben a csoporthoz történő csatlakozás díja 3.000 Ft/fő. 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
- egyelőre a maszk használatát mi is előírjuk autóbuszainkon, mint ahogy ez a tömegközlekedésben is kötelező, 
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Program: Indulás Budapestről reggel 7.00 órakor. Kirándulásunkat a királynék várában, a miskolci Diósgyőrben kezdjük. A vár fénykorát Nagy Lajos uralkodása alatt élte, lovagterme a legnagyobb volt Európában. Később hat magyar királyné jegyajándéka, vidéki rezidenciája volt, egészen a török időkig. A vár felújítási munkálatai 2014 nyarán befejeződtek, így sétánk során megízlelhetjük a középkori lovagvár eredeti hangulatát. A várat helyi vezetéssel látogathatjuk. Lillafüredre kisvonattal megyünk át festői tájon haladva. 

Lillafüreden a Szinva-vízesés csobogását élvezni igen romantikus élmény. A táj megkapó szépsége szerelmi vallomásra ihlette nagy költőnket, József Attilát is, aki a Szinva egyik szikláján írta Óda című versét. A költő szobra és emléktábla őrzi a világ egyik legszebb szerelmes versének emlékét. Végigsétálhatunk a tematikus függőkerti sétányon. Az egyes megállók a költészetről, a költőkről, a természettudósokról, a szerelemről szólnak, de kellő hangsúlyt kapnak a természeti és a mesterségesen épített környezeti elemek is. A vízesés, az Anna-barlang, a Garadna-patak, a József Attila-szobor, a kőbe vésett Óda idézet, a megújult Palotaszálló, a Hámori-tó látványa elbűvöli a látogatókat. Ha kedvük engedi, csónakázhatnak a festői tavon!

Lillafüred után Bükkszentkeresztre indulunk. A legenda szerint valaha Bükkszentkereszten járt Szűz Mária. Útja a falucska melletti erdőn vitt keresztül és amikor elfáradt, leült egy kőre pihenni. Azt  a helyet a falubeliek csak Boldogasszony kövének nevezik, szent és egyben gyógyító helynek tekintik. Az itt élők ugyanis úgy tapasztalták, hogy aki ott megpihen, hamarosan felgyógyul a betegségéből. Mára az erdőt rengeteg kiránduló keresi fel, az ország minden részéről jönnek a gyógyulni vágyók. A kövek mellett a tiszta, egészséges erdei levegő jótékony hatása is vitathatatlan. Rövid túra keretében mi is meglátogatjuk ezeket a gyógyító köveket. Bükkszentkereszten található Gyuri bácsi füvészmester gyógynövényboltja, ahol vadon termő, magas hatóanyag tartalmú nemes bükki növényekből összeállított gyógyteákat vásárolhatunk.
Budapestre az esti órákban érünk vissza.


Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

Várható belépőjegy költségek:
Diósgyőr, vár kb. 1.500 Ft/fő
kisvasút Diósgyőr-Lillafüred kb. 1.000 Ft/fő 

© 2015 Travelmax
POWERED BY: