+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
• Kezdőlap • Bemutatkozás • Elérhetőségek • Belföldi ajánlatok • Horvát Adria (egyénileg) • Horvát Adria (busszal) • Szlovén Adria (egyénileg) • Tengerparti ajánlataink • Bolgár tengerpart • Costa Brava (Spanyolo.) • KEFALÓNIA (repülővel) • KORFU (repülővel) • KRÉTA (repülővel) • RODOSZ (repülővel) • ZAKYNTHOS (repülővel) • MALLORCA (repülővel) • SZICÍLIA (repülővel) • TÖRÖK RIVIÉRA (repülővel) • Vörös-tenger (Egyiptom) • Belföldi kirándulások busszal • 1 napos kirándulások • Körutazások magyar idegenvezetővel • Utazások Európában • Ausztria egyénileg • Ausztria autóbusszal • Szlovén Alpok • Szlovénia körutazások • Tengerparti ajánlatok • Csoportos tengeri hajóutak • Körutazás • Városlátogatások repülővel • Egzotikus utazások: csoportos körutazás, nyaralás • Csehország • Ünnepi utazások • Partnerek
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Pécsi élmények szilveszterkor 2022
Magyarország - Dél-Dunántúl - Pécs
Indulás:
Szállás típusa: Hotel
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Busszal
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 484765



Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest/Szeged – Kecskemét – Dunaföldvár – Szekszárd – Baja – Mohács – Mecsek (340 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Kecskeméten (Szegedi utasok csatlakozása) és Dunaföldváron keresztül a Tolna megyei Szekszárd utunk első állo­mása, ahol meglátogatjuk a Szent János és Szent Pál kápolnát, majd a Régi vármegyeházát (kívülről) és a Bencés apátság fennmaradt rom­jait. A szekszárdi Bormúzeumban a környező bortermő vidék életébe kapunk betekintést, borkóstolási lehetőséggel egybekötve. A várost elhagyva a Gemenci Erdő szebbnél szebb tájain keresztül érkezünk egészen a Duna partig, Bajára, ahol teszünk egy kellemes sétát: megcsodáljuk elegáns főterét, kisétálunk a Sugovica mentén a Duna főághoz, a Türr István emlékműhöz. A Duna magyarországi szakaszán itt a legszélesebb, valóban impozáns látványt nyújt a látogatónak. Szabadidő a városban, mely időben érdemes egy bajai halászlé elfogyasztását (helyszínen fizetendő) beiktatni valamelyik hagyományos étteremben a Petőfi szigeten. A szabadidőt követően visszaszállunk autóbuszunkra, és utazunk tovább Mohácsra, a Csele patak mentén elhelyezkedő vízi és taposómalomhoz, amely Európa egyetlen, ismert taposómalma. A bátrabbak ki is próbálhatják! A Mecsek dimbes-dombos útjain érkezünk Pécsre, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

2. nap: Az óév utolsó napján szilveszteri hangulatban Pécsett

Reggelit követően utunk a pécsi kul­turális központba vezet. Megtekintjük a pécsi bazilikát, a Szent Péter és Szent Pál Székesegyházat, melyet még Szent István idején alapítot­tak, és több évszázad stílusjegyeit hordozza magán. Ha szerencsénk van, adventi orgonajátékot is hallhatunk. Pécs belvárosában a Király utca felé sé­tálva megtekintjük a Szerelmesek lakatjaival díszített kerítéseket, ezt követően pedig betérünk a Has­szán Pasa dzsámijába, mely jelen­leg katolikus templom. Szabadidő a vá­rosban, mely során lehetőség van egyénileg a Zsolnay Múzeumba betekintést nyerni, ahol a világon egyedülálló porcelán termékeket találunk. A Cella Septicho­ra Látogatóközpontban a római kórból megmaradt kőből épített temetkező helyet te­kinthetünk meg. Ezen ókeresztény te­metőnek a sajátossága, hogy igen kis területre koncentráltan sok kis­méretű családi és közösségi sírbolt található. Szabadidő a városban, majd egyéni igényeink szerint térhetük vissza belvárosi szállodánkba és készülődünk a szilveszteri vacsoránkra. A vacsorát követően egyénileg van lehetőség a szilveszteri hangulatú belvárosban sétálni. 

3. nap: 2021! Az újév első napján élményeket gyűjtünk: Siklósi vár – Harkány gyógyfürdő és Villány (260 km)

Kései reggelinket elfogyasztva az újév első napján a Villányi-hegység déli lábaihoz érkezünk, egy kisebb magaslaton látható a Siklós várának teljes épségben lévő pártázatos falai, melyek oltalmazóan fogják körbe az emeletes palotaszárnyakat. Napunk első állomásaként bejárjuk a történelmi jelentőségű erődöt. Utunkat folytatva a közeli méltán híres Harkányfürdőbe látogatunk, mely Európában egyedülálló harkányi gyógyvíze 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 °C hőmérséklettel tör a felszínre. Ásványi anyag tartalma literenként több mint 1000 mg! 1 liter gyógyvízben 12 mg körüli mennyiségben található karbonit szulfid. A bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik a szervezetbe: felszívódása 150-szeres az egyéb kénvegyületekkel (pl. szulfátokkal) szemben. A porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülésében, pótlásában jut fontos szerephez, amely bizonyítottan be is épül a porcokba. Ez a gyógyvíz kémiai hatása. Ezen kívül részt vesz még a gyógyításban: a víz felhajtóereje, a hidrosztatikai nyomás – amelynek révén a vízben csökken a testsúly, azaz a teherviselő ízületek terhelése –, a hidrodinamikai hatás, valamint a hőhatás. Élvezzük a gyógyvíz pozitív hatásait, a kényeztető termálfürdő szolgáltatásait a késő délutánig. A kora esti órákban utunkat Villányban folytatjuk, ahol sétálunk a „villányi bor főutcáján” és egy borkóstolóval egybekötött vacsorát is elfogyasztunk a hely szellemében (fakultatív). Jókedvvel, mosolygó­san az esti órákban érkezünk vissza pécsi szálláshelyünkre.

4. nap: TV torony – Abaligeti Cseppkőbarlang – Pécsvárad – Mecseknádasd – Kecskemét – Budapest/Szeged (220 km)

Utolsó napunkon a reggeli után először a Mecsek oldalá­ban kiemelkedő pécsi TV toronyhoz kapaszkodunk fel autóbuszunkkal, ahol bámulatos kilátás nyílik a Me­csekre és az alatta elterülő ébredező városra. "Jó reggelt kívánunk az ébredező ünnepi Pécsnek”. A megyeszékhelyt elhagyva az Abaligeti Barlanghoz érkezünk, ahol megismerkedhe­tünk a csodálatos földalatti csepp­kövekkel. Hazafelé indulunk és Pécsváradon látogatást teszünk a Szent István király alapította bencés kolostor és egykori vár romjainál, melynek múzeumában megtekintjük a szép állapotban fennmaradt román stílusú kápolnát, ahol még freskó részleteket láthatunk. Utunkat folytatva áthaladunk Mecseknádasdon - ahol ezer éve Margit, Skócia királynéja töltötte gyermekkorát - ahol búcsút intünk Baranya megyének. Érkezés Kecskeméten keresztül Budapestre és Szegedre a késő esti órákban.

 

Amennyiben a program szerint az ünnepi vacsora zenés-táncos programot is tartalmaz, úgy ezen időtartam alatt biztosított szolgáltatások (zene, tánctér, mulatság, szilveszteri program) az aktuális járványügyi intézkedések és korlátozások függvényében tudnak megvalósulni. Természetesen a vacsora étkezés biztosított a csoportunk számára. Megértésüket köszönjük.


Fakultatív programok:

Leírás Időtartam Ár
 Villány borkóstoló

Szíveskedjen előre jelezni!

8500
 1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

12000
 2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

8000
 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

7500

 

Árak és felárak (1 főre) 2021.XII.30-2021.I.02.


Részvételi díj: 99.800 Ft
1 ágyas felár: 28.000 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda 3/4*
Ellátás: 3x félpanzió, szilveszteri vacsorával


Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Villányi borkóstoló: 8.500 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 21.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 7.500 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged/Dunaföldvár útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  


A részvételi díj tartalmazza:

- útlemondási biztosítás

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3/4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x reggeli és 2x vacsora ellátás a szállodában

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

© 2015 Travelmax
POWERED BY: