+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Nadap - Pákozd - Székesfehérvár - Öskü - Dinnyés ***
Magyarország - Kirándulások Belf... - Kirándulás Belföldön
Indulás: 2021-10-01
Szállás típusa: Nincs
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 483878Összes típus 2 ágyas szoba
További indulási idopontok
2021-10-01 -tól
1 nap
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása
Fejér és Veszprém megyei séták

Program leírás

Tervezett program:

 

Találkozó Budapesten a kora reggeli órákban. Indulás Nadap felé, ahol a térképészet és az építészet egyik legfontosabb meghatározójának, a magasság mérésnek magyarországi legfőbb viszonyító pontja, a Nadapi szintezési ősjegy található. Ebből mindjárt kettő is van, az un. Adria feletti szint, valamint a később meghatározott Balti szint Főalappontja. Mindkettő használatos ma is. Rendkívül szép környezetben fekszenek, közel egymáshoz, közkedvelt kiránduló helyen.

 

Továbbindulás Pákozdra, ahol az érkezést követően Miskahuszárt tekintjük meg, ami a világ legnagyobb huszárszobra, mely a maga nemében egyedülálló alkotás, 100 tonna betonból készült és 13,01 m magas. A szobor a magyar huszár szimbóluma, ennek a magyar katonai hungarikumnak az emlékműve, amely a magyar katona hősiességét és bátorságát hivatott megörökíteni. Az alkotás a győztes magyar katona jelképe is egyben, hiszen a pákozdi diadal helyén áll és arra emlékeztet: a huszár egyik kezében a győzelmi zászlót tartja, a másik kezét viszont a kardján nyugtatja, jelezve, hogy készen áll bármikor a harcra, hazája védelmére.

 

Továbbutazás Székesfehérvárra, ahol az érkezést követően a Bory Várat látogatjuk meg. A várat Bory Jenő szobrászművész és építészmérnök saját tervei és fantáziája alapján 40 nyáron keresztül, emléket emelve a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Többnyire egyedül, a két kezére hagyatkozva dolgozott, legfeljebb néhány alkalmi segítséget vett igénybe. Az Európa-szerte ismert épületegyüttes napjainkban az örök szerelem szimbólumaként és a ,,székesfehérvári Tádzs Mahal"-ként él a köztudatban.

 

Továbbindulás Öskübe. Öskü egy barátságos település Veszprém és Várpalota között, a 8-as út, az egykori római hadiút mentén. A falu települése már a római korban is lakott volt. A környék sziklás dombját koronázza meg a kupolás tetejű kerek ösküi templom (rotunda), amelynek eredetétől régebben sok kalandos elméletet megfogalmaztak. Sokan azt gondolták, hogy eredetileg török mecset lett volna, vagy esetleg vártorony maradványa, sőt római eredetre is gyanakodtak. Az utóbbi évtizedek kutatásai középkori eredetre engednek következtetni, az Árpád-kori körtemplomok (rotundák) közé sorolják és 11. századi keletkezést feltételeznek, az 1975-1976-ban végzett műemléki helyreállítás is ezt bizonyította.

 

Továbbutazás a dinnyési Várparkba, aminek egyediségét az adja, hogy a történelmi Magyarország várait jeleníti meg eredeti anyagukból elkészített makettként: a kicsinyített várak, akárcsak eredetijük, kőből, fából, téglából, vesszőből és sárból készültek, mellyel az építő 2018-ban és 2019-ben be is került a Guinness világrekorderek közé.

 

Visszaérkezés Budapestre a kora esti órákban.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek

Belépők a helyszínen fizetendők: kb. 2.800 Ft (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)

Szolgáltatások

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-        közlekedés külön autóbusszal

-        magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető


© 2015 Travelmax
POWERED BY: