+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Időutazás a vulkánoktól az Esterházyakig
Magyarország - Kirándulások Belf... - Kirándulás Belföldön
Indulás: 2021-05-08
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus: program, Balatonlelléről
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 481636
Összes típus program, Balatonboglárról program, Balatonkeresztúrról program, Balatonlelléről program, Fonyódról program, Siófokról
További indulási idopontok
(!)2021-05-08 -tól
1 nap
(!)2021-05-08 -tól
1 nap
(!)2021-05-08 -tól
1 nap
(!)2021-05-08 -tól
1 nap
(!)2021-05-08 -tól
1 nap
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Időpont: 2021. május 8. (szombat) 

Felszállási lehetőség: Siófok – Balatonlelle – Balatonboglár – Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr – Balatonberény útvonalon

Indulás Siófokról 06:30-kor. Folyamatos utazás egy pihenővel a Kemenesalja központjába, Celldömölkre. Itt a Kemenes Vulkánparkba látogatunk, mely országos szinten is egyedülálló kiállítással mutatja be bolygónk vulkánosságát. A látványos, interaktív múzeumot tárlatvezetővel ismerhetjük meg, miközben kézzel fogható élménnyé válik a vulkáni tevékenység. Eleven díszletként pedig a Ság hegy panorámája tárul elénk.

Utunk a Kisalföld és a Bakony találkozásánál fekvő Pápára vezet. A városközpontban található a szépen felújított Esterházy-kastély, melyet a természetvédelem alatt álló Várkert vesz körül. A látogatás során szinte megelevenedik a történelem - bepillantást nyerhetünk a barokk főúri élet hétköznapjaiba, a korhű jelmezbe öltözött „kastélylakókkal” közösen idézzük meg az egykor itt élt grófok és grófnők világát. A vezetés részeként megtekintjük a város történetét és nevezetességeit bemutató filmet és a kastély kápolnáját is.

Ezután sétára indulunk a Dunántúl Athénjeként is emlegetett városban, mely a honi kultúra egyik bölcsője volt: Nagytemplom – Fő tér – Griff szálló – Református ótemplom – Református templom és Kollégium – Múzeumpatika. Városnézésünket a Kékfestő múzeumnál fejezzük be, mely a Szászországból idetelepült Kluge család több mint 200 éves műhelyében kapott helyet. A pápai kékfestés Hungarikum és 2018-ban az UNESCO világörökségi listájára is felkerült. Szabadidő keretében lehetőség van megtekinteni a múzeumot, mely bemutatja a mesterség rejtelmeit, szépségeit, nehézségeit (Belépő: 1.200 Ft/600 Ft/70 év felett ingyenes).

Utunkat egy Pápától 15 km-re fekvő kis faluban, Gannán fejezzük be. Itt találjuk hazánk egy legismertebb főnemesi családja, az Esterházyak által építtetett Szent Kereszt felmagasztalása plébániatemplomot. Itt helyezték végső nyugalomra a család számos, neves tagját, utoljára 2016-ban Esterházy Péter írót.

Hazaérkezés az esti órákban.


Részvételi díj: 9.900,- Ft / fő

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető

Belépőjegyek: Kemenes Vulkán Park 1.300 Ft/900 Ft; Esterházy-kastély élő kastély tárlatvezetéssel 2.100 Ft; Ganna templom 500 Ft;

© 2015 Travelmax
POWERED BY: