+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Csodálatos Magyarország: Pécs és környéke
Magyarország - Kirándulások Belf... - Kirándulás Belföldön
Indulás: 2020-08-01
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 480974
Összes típus Kétágyas panzióban
További indulási idopontok
2020-08-01 -tól
1 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Csodálatos Magyarország: Pécs és környéke

2020. Augusztus 01-02. 
(2 nap)

 

,,aki nem ismeri múltját, hagyományait, az elveszti gyökereit, csak hányódik a világban.
Néha-néha fel kell kerekednünk, útra kelnünk mindegy hova a valóságban vagy a lélek tájain,
az emlékezetünk segítségével, hogy visszataláljunk romlatlan önmagunkhoz "
(Krúdy Gyula)


1. nap:
Nyíregyháza - Villány - Siklós - Máriagyüd - Pécs

Indulás Nyíregyházáról reggel 06.00 órakor. Rövid pihenőkkel érkezünk Villányba, Baranya megyébe a Siklósi kistérségbe. A térség a Kelta időszakig visszanyúló szőlőművelése világszerte ismert. A Villányi borvidéken vezet át Magyarország első borútja. Lehetőség van egy jó pincében megkóstolni, illetve várásolni a vörös nedüből Következő megállónk a ,,Tenkes Kapitánya" film sorozatból is jól ismert siklósi várnál lesz. A váron a XIII. századtól kezdve minden korszak nyomot hagyott építészetileg. Az épületegyüttes magja maga a várkastély, melyet várfalak, tornyok és bástyák öveznek. (Várlátogatás). Majd a Basilica Minor rangot viselő Máriagyűdi kegytemplomot (zarándokhely) látogatjuk meg. Este érkezés Pécs környéki szálláshelyünkre. Szállás elfoglalása, vacsora. (1 éj)
 
 
2. nap: 
Pécs - Szigetvár - Kaposvár - Nyíregyháza

Reggeli után Pécs belvárosba indulunk, ahol a város történetének fontos korszakait ismerjük meg. (római, és a török kori emlékek). A 150 éves török hódoltság után - e korszakból olyan gazdag építészeti emlékeinek maradtak fent, mint a Gázi Kászim pasa dzsámija a város főterén. Ez Magyarország egyetlen éppen maradt dzsámija. Pécs mindig soknemzetiségű település volt. Kulturális rétegek rakódtak egymásra, nemzetiségek hagyományai, értékei ötvöződtek két évezredes története során.  Magyarok, horvátok és svábok ma is békében élnek egymással gazdag kulturális polaritásban. Pécs 1998-ban elnyerte az UNESCO Városok békéért-díját. A kisebbségi kultúrák ápolása, valamint a délszláv háború menekültjei iránt tanúsított befogadó, toleráns hozzáállása is példamutató volt. Az ókeresztény emlékeket őrző Cella Septichora látogatóközpontját látogatjuk meg. A Dóm tér, a Bazilika, és Pécs legszebb helyszíneinek bemutatását követően a Zsolnai kútnál tartunk szabadprogramot. Innen a Magyar - Török Szigetvári Barátság parkba indulunk. Ezt a parkot Zrínyi Miklósnak és I. Szulejmán szultán emlékére 1994-ben nyitották meg Török kezdeményezésre. Innen a gazdag történelmi múltat őrző Szigetvár legismertebb látványossága a Vár megtekintése következik. Szigetvár története szorosan összefonódott a vár történetével, a vár pedig Zrínyi Miklós személyével. A várban lévő Zrínyi Miklós Múzeum kiállításai is elsősorban az ő hősi küzdelmét idézik. Innen Somogy megyébe a hét dombra épült Kaposvárra indulunk. Kaposvár főtere, 2010-ben méltán nyerte el - a díj történetében először - a "Magyarország legszebb főtere, főutcája" címet. Épületei főként eklektikus vagy a szecesszió jegyeit viselik magukon. Múzeumok, szobrok, szökőkutak látnivalóiban gyönyörködve rövid szabadprogrammal búcsúzunk Kaposvártól. Érkezés Nyíregyházára a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 27.900 Ft/fő
(a kiírt ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
Részvételi díj tartalmazza:
- Utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 1 éj szállás Pécs környékén egyszerű panzióban
- Félpanzió: (1 reggeli + 1 vacsora)
- Idegenvezetés
 
Részvételi díj nem tartalmazza:
Belépők árát:
Siklós: Vár 1.900 Ft / fő
Máriagyüd: Zarándok templom 500 Ft / fő adomány
Szigetvár: Dzsámi ?
Szigetvár: Vár 1.850 Ft / fő
Pécs: Székesegyház- Dzsámi 2.800 Ft / fő


© 2015 Travelmax
POWERED BY: