+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Királyok és királynék városai és a Trianon Múzeum
Magyarország - Kirándulások Belf... - Kirándulás Belföldön
Indulás: 2020-09-12
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus: program
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 478220
Összes típus program
További indulási idopontok
2020-09-12 -tól
1 nap
2020-09-12 -tól
1 nap
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Leírás:

A Trianoni Békeszerződés 100. évfordulója alkalmából látogasson el velünk a témát több szempontból feldolgozó egyedülállóan gazdag várpalotai Trianon Múzeumba, összekötve egy kellemes kirándulós nappal, mely programjában a páratlan szépségű, Királynék Városaként is ismert Veszprém és az egykori magyar királyi koronázóváros, Székesfehérvár is főszerepet kap majd.

Program:

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ 

Idegenvezetőnk az utazási iroda autóbuszánál várja a csoportot a választott felszállási helyen és időpontban.

Felszállás után megkezdjük utunkat első állomásunk, Székesfehérvár felé. Út közben ismerkedünk a tájjal és a meglátogatandó városok történetével.

DÉLELŐTT: SZÉKESFEHÉVÁR

Első állomásunk Fejér megye székhelye, az egykori koronázóváros: Székesfehérvár. Gyalogos városnéző sétánk során felkeressük a középkori romkertet, ahol több Árpád-házi királyunkat is eltemettek. A belvárosi séta során kívülről megtekintjük a város legfontosabb épületeit: A ma is impozáns látványt nyújtó Püspöki palotát, az Országalma szobrot, a Ferences templomot és a Püspöki székesegyházat, mely feltehetőleg IV. Béla koronázásának helyszíne is volt. A belváros után a Mária-völgybe látogatunk, ahol a híres Bory-várat tekintjük meg. A vár Bory Jenő szobrász-festőművész életműve, a város egyik legnépszerűbb látványossága, melynek tornyai, látványos udvarai, ezernyi apró művészi részlete elvarázsolja a látogatókat. A ma is a művész leszármazottainak tulajdonában lévő épületegyüttes 40 nyár alatt épült fel a hitvesi szeretet és a művészetek előtti tisztelgésként.

DÉLUTÁN: VÁRPALOTA, VESZPRÉM

Következő állomásunk Várpalota, ahol a Kastélydombon álló Zichy kastélyban berendezett Trianon Múzeumot tekintjük meg. A 100 évvel ezelőtt, 1920 június 4-én a versaillesi Nagy Trianon-kastélyban aláírt dokumentummal, annak létrejöttével, hanem máig tartó következményeivel is részletesen foglalkozik, ezzel a maga nemében az egyetlen ilyen gyűjtemény a Kárpát-medencében. A múzeumban 18 kisebb tematikus kiállítás tekinthető meg, mindegyik témája Trianon egy-egy érdekes aspektusát dolgozza fel és mutatja be a látogatóknak az aláírástól az irredenta mozgalomig, így minden látogató felfedezheti a számára legérdekesebb részeket.

Várpalota után Veszprémet keressük fel, amit leggyakrabban a ,,Királynék városa"-ként emlegetnek. A királynék koronázási joga ugyanis a veszprémi püspök joga volt. Emellett a Középkorban fontos szerepe volt elsősorban a kereszténység terjesztésében, Szent István király itt győzedelmeskedett Koppány seregei felett. Informatív városnéző séták a szecessziós épületekben gazdag Óváros téren keresztül a Tűztorony és a Hősök kapuja érintésével vezet a Várnegyedbe, ahol a Szent Mihály-székesegyház, a Püspöki palota érintésével Szent István és Gizella királyné szobrához érkezvet gyönyörködhetünk a város panorámájában.

KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ

Veszprémi programunk végén találkozunk a megbeszélt időpontban, majd megkezdjük utazásunkat Budapest felé. Az esti órákban élményekkel és szép emlékekkel gazdagodva érkezünk meg a felszállás helyszínére.

Utazás:

autóbusszal

Indulási időpontok

2020-09-12

  • Budapest, Budapest, Hősök tere, Olof Palme sétány (Műjégpálya mellett) 06:40
  • Buda - Budaörsi út, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 07:20

Ár tartalmazza:

  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető Az ár tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát a szervező iroda fent tartja!

Ár nem tartalmazza:

  • Trianon Múzeum belépő csoportos belépő: 600 Ft

  • Bory vár belépő felnőtt: 1800 Ft, diák/nyugdíjas: 900 Ft

  • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft

Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 

A belépők a buszon fizetendők. 

 

 

Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 

A belépők a buszon fizetendők. 

FONTOS:Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

© 2015 Travelmax
POWERED BY: