+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
• Kezdőlap • Bemutatkozás • Elérhetőségek • Belföldi ajánlatok • Horvát Adria (egyénileg) • Horvát Adria (busszal) • Szlovén Adria (egyénileg) • Tengerparti ajánlataink • Bolgár tengerpart • Costa Brava (Spanyolo.) • KEFALÓNIA (repülővel) • KORFU (repülővel) • KRÉTA (repülővel) • RODOSZ (repülővel) • ZAKYNTHOS (repülővel) • MALLORCA (repülővel) • SZICÍLIA (repülővel) • TÖRÖK RIVIÉRA (repülővel) • Vörös-tenger (Egyiptom) • Belföldi kirándulások busszal • 1 napos kirándulások • Körutazások magyar idegenvezetővel • Utazások Európában • Ausztria egyénileg • Ausztria autóbusszal • Szlovén Alpok • Szlovénia körutazások • Tengerparti ajánlatok • Csoportos tengeri hajóutak • Körutazás • Városlátogatások repülővel • Egzotikus utazások: csoportos körutazás, nyaralás • Csehország • Ünnepi utazások • Partnerek
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Ausztrália - Tasmánia - Új-Zéland csoportos körutazás
Ausztrália - Tasmánia - Hobart
Indulás:
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Repülővel
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 310162




Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása
AUSZTRÁLIA - TASMÁNIA - ÚJ-ZÉLAND
 
HÁROM HÉT AZ ÖTÖDIK KONTINENSEN

Ausztrália az egyetlen olyan ország a Földön, amely az egész kontinensre kiterjed. Nyilván nem lehet bejárni az egészet néhány hét alatt, de a legszebb látnivalókat felketessük 3 hetes körutazásunk alkalmával: Sydney, a Nagy Korallzátony és a Kék-hegység mellett természetesen megnézzük a híres Ayers Rockot is - az őslakosok nyelvén Ulurut - mely egyike a világ legszentebb helyeinek. Programunk része Tasmánia, a legkisebb területű szövetségi állam, melynek 20%-a az UNESCO Világörökség része. Új-Zélandot felfedezzük a déli sziget gleccsereitől, fjordjaitól kezdve Rotoruáig, a maori őslakosok központjáig.

 

Utazás: Budapest – Dubaj – Sydney, Sydney – Christchurch, valamint Auckland – Dubaj – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, illetve további belföldi repülések a leírtak szerint.
A körutazás során autóbusszal, hajóval és kabinos felvonóval.

Elhelyezés: középkategóriás szálláshelyek (szállodák, motel, lodge) 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli + 4 főétkezés.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Dubaj
Délután repülés Dubajon keresztül Sydney-be. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Sydney
Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás.

3. nap: Sydney
Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. Viszonylag alacsony népességszáma ellenére majdnem akkora helyen terül el, mint Los Angeles és hétszer akkorán, mint Párizs. A mai napon a legismertebb látnivalókat vesszük sorra SYDNEY-ben: Operaház, avagy „szimfónia betonból” (kívülről), Kikötőhíd, avagy „vastüdő”, The Rocks – azaz a „Sziklák” városnegyed (a történészek szerint itt született meg Ausztrália), Bondi Beach, The Gap, Hyde Park, Parlament (kívülről), Darling Harbour, séta a kínai negyedben. Vacsorával egybekötött hajókázás Sydneyben*. Szállás.

4. nap: Sydney – Hobart (Tasmánia)
Hóbort? Vagy Mánia? Repülés Tasmánia fővárosába, Hobartba. Tasmánia Ausztrália része is, meg nem is. Sajátos tájait, éghajlatát és kultúráját jórészt a kontinenstől való kb. 350 km-es távolsága határozza meg. A szó szerinti elszigeteltségnek köszönhetően egyedülálló növény- és állatvilág, tiszta levegő és nyugodt életstílus alakult ki a vízben bővelkedő államban. Rövid buszozást követően érkezés PORT ARTUR-ba*, az egykor fatelepre, mely egykoron a visszaeső bűnözők börtöntelepe volt. Utoljára 1853-ban érkeztek a szigetre elítéltek, azonban a börtön 1877-ig működött. 1979-1986 között felújították a börtön romjait és így ma a 40 hektáros terület Tasmánia legnépszerűbb turistalátványosságai közé tartozik. Visszatérés HOBART-ba, Ausztrália második legrégebbi városába, melynek történelme a tengerparton kezdődött. A sok elegáns, jóllehet fegyencek által épített, XIX. századi épület a vitorláshajók korát idézi. A pasztellszínűre festett házak jórészt fából készültek és inkább kanadai városokra (p. Halifax, St. John’s) emlékeztetnek. Séta a belvárosban. Szállás Hobartban.

5. nap: Bruny-sziget
Délelőtt, rövid buszozás után, kompra szállunk Ketteringben, ahonnan 20 perc alatt elérjük a Bruny-szigetet*. A természeti szépségek, különlegességek szigetét a vízről is érdemes szemügyre venni. Lélegzetelállító motorcsónak túra során a sziget gazdag élővilágából kapunk ízelítőt, valamint a dél-keleti partvidék tagolt, sziklás szakaszait, rejtett barlangjait is felfedezzük. Időjárástól függően láthatunk delfineket, fókákat, bálnákat és a partvonal mentén élő madarakat. Visszatérve a fővárosba szabadidő. Szállás Hobartban.

6. nap: Hobart (Tasmánia) – Melbourne
Délelőtt látogatás a MOUNT FIELD NEMZETI PARK* részét képező BONORONG WILDLIFE PARK*-ban. Ez a terület Tasmánia legnépszerűbb vadasparkja. Nem a klasszikus állatkertek közé sorolható, hiszen fő feladatként az őshonos elárvult, sérült állatokat gondozzák. A látogatás során többek között tasmán ördöggel, kenguruval, koala mackókkal és még sok, számunkra egzotikusnak mondható állatfajjal találkozhatunk. Késő délután repülés Melbourne-be. Szállás.

7. nap: Melbourne
Városnézés MELBOURNE-ben. A városra hosszú évtizedeken keresztül úgy tekintettek, mint egy merész, vagány, újgazdag Sydney ellenpólusára, egy elbizonytalanodó, dohos, régi világbéli városra, ahol fontos és számít a rokonság, illetve az iskola hírneve. Napjainkban is fontos itt a polgári hagyomány, de valamelyest már oldódott az elvárás. A modern felhőkarcolók között ma is fellelhetőek a szépen gondozott parkok, az elegáns viktoriánus városmag. Városnézés az ország második legnagyobb városában: St. Patrick katedrális, Cook kapitány háza a Fitzroy parkban, Melbourne Cricket Ground (az ország első számú sportstadionja, illetve kulturális jelképe), Yarra-folyó parti sétány, Federation tér stb. Fakultatív látogatás a déli félteke legmagasabb épületében, az Eureka Tower 88 emeletes felhőkarcolójában. Szállás Melbourne-ben.

8. nap: Melbourne
Kirándulás a Great Ocean Road (Nagy Óceáni Út) mentén. Melbourne-től nyugatra az 1920-as években építettek egy több mint 200 km hosszú tengerparti utat, mely az ausztrálok szerint a világ legszebb autóútja. Bár ez valószínűleg túlzás, mindenképpen nagy élményt jelent az utazás ezen a pano¬rámaúton (gyönyörű tájak, látványos tengeröblök, rengeteg szörfös, hangulatos üdülővárosok, szép villák). Szeren¬csés esetben útközben szabadon élő koalákat és kengurukat is láthatunk. Az út egy szakasza az Otway Nemzeti Parkon vezet keresztül (mérsékelt égövi esőerdő). A kirándulás csúcspontját a „Tizenkét Apostol” megtekintése jelenti. Ezek a hatalmas part menti sziklatömbök több mint 60 méter magasra emelkednek ki az örvénylő óceánból. Szállás Melbourne-ben.

9. nap: Melbourne – Cairns
Reggeli után repülés Cairnsbe. Délután ismerkedés a várossal, szabadidő, pihenés. Szállás Cairnsben.

10. nap: Cairns – Nagy-korallzátony
Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy-korallzátonyhoz*. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000, különféle típusú zátony található. A természetvédelem alatt álló területen húsznál is kevesebb szigeten fogadnak turistákat. A mai hajókirándulásunk során, egy pontonszigeten kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt még lehetőségünk lesz úszkálni, sznorkelezni vagy félig-merülő tengeralattjáróból megcsodálni a tenger élővilágát. Szállás Cairnsben.

11. nap: Kuranda – kirándulás az őserdőbe
Utazás nosztalgia panorámavonattal az őserdő szélén KURANDÁ-ba*. Az út során pompás kilátás nyílik a Sziklás Canyonra és a Stoney Creek vízesésre. A kis falu az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon és fakultatív programlehetőség a koala-, vagy a pillangó-, vagy a madárpark megtekintésére. Délután busszal visszajutás Cairnsbe. Szállás Cairnsben.

12. nap: Cairns – Kata Tjuta – Ayers Rock / Uluru
Reggeli után irány a repülőtér és utazás AYERS ROCK-ba. Az ULURU – KATA TJUTA NEMZETI PARK felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Az egész térség az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben vissza is adtak eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták hagyományos, régi nevüket. A bennszülöttek földterületként kölcsönadták az ausztrál kormánynak és az anangu törzzsel közösen működtetik a környék látnivalóihoz kapcsolódó turisztikai központokat, parkokat. A KATA TJUTA (Olga hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt igazi természeti különlegességnek számít. Séta a Walpa-szoros szokatlan sziklaalakzataihoz. Az AYERS ROCK, vagy ősi nevén ULURU, bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye. Az ausztrál jelképek közül a leghamarabb felismerhető a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit. A színpompás naplemente megtekintése után szállás Ayers Rockban.

13. nap: Ayers Rock – Sydney
Korai kelés után ismét az ULURU-hoz megyünk megcsodálni a napfelkeltét. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől az eső utáni csillogó feketéig terjed, a napkeltekor és naplementekor látható leginkább. A látogatóközpont kiállítását is megtekinthetjük, vásárolhatunk az őslakók által készített dísztárgyakból vagy kényelmesebb sétát tehetünk a tanösvényein. Visszatérés a szállodába, reggeli. Transzfer a repülőtérre és utazás Sydneybe. Szállás.

14. nap: Blue Mountains – Featherdale Wildlife Park - Christchurch
Reggeli után elsőként látogatás a Sydney elővárosában található FEATHERDALE WILDLIFE PARK-ban*, amely az ausztrál program egyik meghatározó élménye lehet minden turista számára. A parkban őshonos állatok látványa is felejthetetlenné teszi az utazást (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyász sün stb.). Továbbutazás a BLUE MOUNTAINS hegységbe*. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény csodás színeket kölcsönöz a környezetnek, így az egész látóhatár egy festményhez hasonlítható. A mai program során a KÉK-HEGYSÉG NEMZETI PARK területén található különleges természeti képződményeket fedezzük fel. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 m magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések révén az ország „Grand Canyon” nak is szokták ezt a vidéket említeni. A legismertebb látnivalók nem maradhatnak ki a kirándulásunk során: „Három nővér” sziklaalakzat, Jamieson-völgy. Este repülés Új-Zélandra, Sydney – Christchurch útvonalon. Érkezés a későesti órákban. Szállás Christchurch-ben.

15. nap: Christchurch – Artúr-hágó
Reggelit kényelmesen fogyasztjuk el, hiszen későn feküdtünk le. (Vagy túl korán)? Mai napon egy különleges élményben lehet részünk. A repülőtér közelében található a Nemzetközi Antarktisz Központ*, amely bepillantás nyújt a 6. kontinens természeti értékeibe. Délután nyugatra vesszük az irányt. Utazás a látványos panorámaúton az Arthur-hágón keresztül a Tasmán-tenger partjára, Greymouthba. A nyugati part legnagyobb települését, és nem hivatalos fővárosát, 1865-ben, az aranyláz idején kezdték kiépíteni. Szállás.

16. nap: Pancake Rock – Ferenc József gleccser
Reggeli után egy újabb különleges természeti látnivalóhoz indulunk. A nyugati part e szakaszának legnépszerűbb látványosságai a Punakaiki partját szegélyező, palacsintatortához hasonlítható „Pancake Rocks” (Palacsinta-szikla) bizarr sziklaformációi. Végül, időjárás függvényében, a Fox- vagy a Ferenc József-gleccserhez látogatunk. „Kevés olyan hely van a sártekénken, ahol a természet ily bőkezűen mérte a szépséget” (Balázs Dénes). A kb. 12 km hosszú gleccsert 1865-ben egy német geológus fedezte fel és nevezte el az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodójáról. Szállás a gleccser közelében.

17. nap: Westland Nemzeti Park – Queenstown
Utazás a West Coast őserdein át a Haast hágóra, majd a jégkori Wanaka és Hawea tavak mentén QUEENSTOWN-ba. Délután, fakultatív program keretében, többféle lélegzetelállító élményben lehet részünk. Az új-zélandi kalandturizmus máig büszkén nevezi magát a világ adrenalin-központjának. A bungee jumping ősét a Vanuatu-szigeten űzték, ahol a bokájukra indákból készült köteleket kötve fatornyokból ugrottak le a bátor vállalkozók. A motorcsónakozás szintén új-zélandi találmány. Napjainkban itt elsősorban az izgalmas vízi száguldáshoz használják. Queenstown a legnépszerűbb motorcsónakos helyek egyike, ahol a Shotover és a Kawarau folyókon kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi vizes kalandot. Szállás.

18. nap: Milford Sound
Kirándulás a fenséges látványt nyújtó MILFORD SOUND-hoz. Völgyének arculatát a hegyekből lefelé haladó hatalmas gleccserek alakították ki. Útközben rövid pihenő a TE ANAU TÓ-nál. Továbbutazás a mérsékelt égövi esőerdőkön, a Homer hágó alagútján át, bolygónk egyik legfestőibb fjordjához, melyet a világ legnagyobb, toronyként magasodó tengeri sziklái szegélyeznek. A Mitre Peak – a legmagasabb – úgy emelkedik a szoros sötét vize fölé, akár egy óriás őrszem. Hajózás a fjordban*, majd délután visszatérés QUEENSTOWN-ba rövid városnézés következik. Szállás Queenstownban.

19. nap: Queenstown – Auckland – Waitomo barlangok – Rotorua
Reggeli órákban repülés Auckland-be, onnan továbbutazás busszal ROTORUA-ba. Útközben megálló a WAITOMO BARLANGOKNÁL*, melyek különlegessége a barlang plafonjáról csüngő világító lárvák sokasága. ROTORUA-t két fontos tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív újjászületése. Este táncos, énekes műsorral egybekötött vacsorán ismerkedhetünk meg a helyi folklór hagyományokkal. Szállás Rotoruában.

20. nap: Rotorua –– Auckland
A délelőttöt ROTORUÁ-ban töltjük. A  TE PUIA* Maori Iparművészeti Központban sajátítják el a fiatal maorik a hagyományos faragás és szövés mesterségének fortélyait, melybe vendégeink is bepillantást nyernek. Látogatás AGRODOME-ban*, ahol megtudhatjuk, hogy vált a juh és a gyapjú Új-Zéland első számú export cikkévé, valamint egy juhászkutya bemutatót is láthatunk. Továbbutazás Auckland felé, szállás.

21. nap: Auckland – Dubaj
AUCKLAND különleges és szerencsés földrajzi fekvésének is köszönheti zsúfoltságát. A települést vulkáni kúpok sora szegélyezi, szirtes partján öblök és strandok tucatjai biztosítják a tengeri kapcsolatot és a jachtoktól hemzsegő kikötő is meghatározó látkép. Félnapos városnézés az Északi-sziget metropoliszában, a vitorlások városában: Victoria park, Westhaven kikötő stb. Fakultatív látogatás a déli félteke legmagasabb épületébe, a Skytowerbe. Rövid szabadidő után transzfer a repülőtérre és búcsú az ötödik kontinenstől. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

22. nap: Dubaj – Budapest
Dubaji átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban.

UNESCO Világörökségek:
Ausztrália:
- Nagy-korallzátony
- Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park
- Greater Blue Mountains Övezet
Új-Zéland:
- Te Wahipounamu Nemzeti Parkok


Teljes ár: 2.795.900,- Ft (2.345.900,- Ft + 450.000,- Ft repülőtéri illetékek, csomagdíj, belföldi repülőjegyek)
Egyágyas felár: 605.000,- Ft

Az árfolyamot 1 USD = 440 Ft-ig biztosítjuk.

Minimum utaslétszám: 20 fő

Garanciafelár: 15 - 19 fő esetén 520 USD

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,5%

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Fakultatív programok: (tájékoztató jellegű árak)
Melbourne Eureka Tower: 30,- AUD
Nagy-korallzátony
- sznorkelezés vezetővel: kb. 75,- AUD
- 10 perc helikopterrepülés: kb. 200 AUD
- Scuba Doo egyszemélyes tengeralattjáró, kb. 20 perc: 185,- AUD
Kuranda Wildlife Experience: 20,- AUD / tematikus park
Motorcsónakos száguldás: kb.140,- NZD
Auckland Skytower: kb. 40,- NZD

Csoportos belépőjegy csomag: 880,- USD ( nem megbontható, előre, irodánkban fizetendő, 2023.01.04-ig.)

Szervízdíj / borravaló: 100,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
Ausztrália: szükséges (díjmentes), ha irodánk végzi az elektronikus ügyintézést, annak díja: 3.500,- Ft
Új-Zéland: vízummentes, de bevezetésre került ún. online regisztrációs díj és környezetvédelmi adó + ügyintézési díj: 19.000,- Ft

További információ:

Autóbusz ülésrend: az előleg Haris Travel Club számlájára, pénztárába történő beérkezésének sorrendjében (ún. „Fizetési sorrend”) választhatnak a helyszínen ülőhelyet! Az együtt befizető utastársak, házaspárok, hozzátartozók egymás mellé üljenek az autóbuszon is, valamint személyenként csak egy ülőhelyet foglalhatnak el!


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

© 2015 Travelmax
POWERED BY: