+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
  • TÉLI AJÁNLATOK BLEDBEN - NEM CSAK A TÉLI SPORTOK KEDVELŐINEK

  • ADVENTI AJÁNLATOK

  • T É L I   Ü D Ü L É S E K & 
     S Í   P R O G R A M O K
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Szlovénia Gyöngyszemei
Szlovénia - Körutazás Szlovén... - Körutazás Szlovéniában
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 292775
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Út leírás:

SZLOVÉNIA GYÖNGYSZEMEI

(3 nap/2 éjszaka, autóbusszal)

Időpont: IV.29., V.26., IX.8., X.6.

Utazás: Légkondicionált autóbusszal

Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár

Elhelyezés: Ljubjanában ***-os, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobákban.

Ellátás: Reggeli. Vacsora felár ellenében kérhető.

Minimum létszám: 30 fő

Program:

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban Skofja Lokaba, Szlovénia műemlékekben leggazdagabb kisvárosába. Séta a középkori hangulatú óvárosban (Kapucinus-templom és kolostor, Nepomuki Szt. János szobor, Szt. Jakab- templom, vár). A városka mesébe illő látványa mindenkit lenyűgöz, szemrevaló kicsiny házak, fából készült, a víz fölé kiugró teraszok-erkélyek, parányi kertek. Továbbutazás Szlovénia fővárosába, Ljubljanába, ahol reneszánsz, barokk és szecessziós épületek egész sorát láthatjuk, gyönyörű hidakkal, parkokkal tarkítva (Tromostovle Hármas híd, Városháza, Székesegyház, az óváros fölé magasodó vár). Szállás elfoglalása Ljubjanában.

2. nap: Reggeli után utazás Szlovénia UNESCO Világörökségéhez, a Skocani- barlanghoz. A barlang különlegessége, hogy a Reka folyó egy 1400 m hosszú, egyes helyeken 150 m mély, földalatti kanyont vájt magának. Kb. 1,5 órás gyalogtúra után továbbutazunk Lipicára. A világhírű ménesnek otthont adó település lótenyészetét 1580-ban I. Ferdinánd alapította. Ismerkedés a ménessel és a farmmal. Majd folytatjuk utunkat a Szlovén Riviéra gyöngyszemének is nevezett, Piránba. Óvárosi sétánk során ellátogatunk a főtérre (Giuseppe Tartini, zeneszerző és hegedűművész szobra, városháza, Gabrieli-palota, Travesini-palota, Tartini Színház). A félsziget csücskéig sétálva templomok sorozatában gyönyörködhetünk: Szt. Kelemen-templom, Szt. Péter-templom, ferences templom és minorita kolostor, Havasa Mária-templom, Vígasztaló Mária-templom, Szt. György-templom, a karcsú harangtorony régóra Pirán jelképe, Keresztelő Szt. János- kápolna. Rövid szabadprogram után visszautazás Ljubjanába, szállás.

3. nap: Reggeli után utazás Szlovénia második legmagasabb és egyik leghíresebb vízeséséhez, a Rinka-vízeséshez. Legszebb perspektívából a Kamnisko-hágóról csodálhatjuk meg. A parkolóból egy kitáblázott túraútvonal vezet a vízesés alatti kilátóponthoz, ahonnan káprázatos a panoráma. A vízeséshez vezető út enyhén emelkedik és nagyjából 10 perc alatt megtehető. Túránk után jól megérdemelt pihenőt tartunk, a finomságokat is tartogató Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Továbbutazás Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába. Rövid séta a Dráva parti város hangulatos belvárosában: Pestis-oszlop, Szt. Lajos-templom, Városháza, Keresztelő Szent János katedrális, Egyetemi könyvtár, Postapalota. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban.


© 2015 Travelmax
POWERED BY: