+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
• Kezdőlap • Bemutatkozás • Elérhetőségek • Belföldi ajánlatok • Csoportos tengeri hajóutak • Tengerparti ajánlatok • Egzotikus utazások: csoportos körutazás, nyaralás • Tengerparti ajánlataink • Bolgár tengerpart • Horvát Adria (busszal) • Horvát Adria (egyénileg) • Szlovén Adria (egyénileg) • Costa Brava (Spanyolo.) • KEFALÓNIA (repülővel) • KORFU (repülővel) • KRÉTA (repülővel) • RODOSZ (repülővel) • ZAKYNTHOS (repülővel) • MALLORCA (repülővel) • SZICÍLIA (repülővel) • TÖRÖK RIVIÉRA (repülővel) • Vörös-tenger (Egyiptom) • Belföldi kirándulások busszal • 1 napos kirándulások • Körutazások magyar idegenvezetővel • Buszos utak 2024 • Utazások Európában • Ausztria egyénileg • Ausztria autóbusszal • Szlovén Alpok • Szlovénia körutazások • Körutazás • Városlátogatások repülővel • Csehország • Ünnepi utazások • Partnerek
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Royal National Hotel 3*
Nagy-Britannia - London - London
Indulás: 2024-07-16
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Repülővel
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 270384



Összes típus 2 ágyas szoba
További indulási idopontok
2024-07-16 -tól
3 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Harry Potter hétvége Londonban.
Miért London? 

A film és a könyv londoni helyszínei között szerepelt többek között aTemze folyó, azokhoz a jelenetekhez, mikor a Főnix Rendje a Grimmauld tér 12-be, illetve Dumbledore Serege a Mágiaügyi Minisztériumba repül a kis csapat. Ezekben a jelenetsorokban feltűnik a London Eye, a Canary Wharf, a Big Ben, a Buckingham Palace és a HMS Belfast hajó is.
A 9 és háromnegyedik vágányon zajló cselekmény a King’s Cross pályaudvaron került felvételre. Egy a Scotland Yard közelében lévő telefonfülkét használtak ahhoz, mikor Harry és Mr. Weasley belépnek a Minisztériumba, míg a stáb lezáratta a Westminster metróállomást 2006. október 22-én, hogy leforgathassák, mikor Arthur Weasley csatlakozik Harryhez a mágiaügyi minisztériumi perében. Ide invitáljuk varázsló tanoncokat.

Aki nem rajongó, és mégis kísérőként eljönne programunkra nem fog csalódni. Klasszikus városnéző programjainkat dolgoztuk át, így neki is érdekes lesz a városnézés. 
Már az hatodik alkalommal induló tematikus túránk, mely egyedülálló a piacon. 

Utazás: Közvetlen járattal Bp.- London - Bp. útvonalon. A helyi transzferek és Harry Potter kirándulások komfortos autóbusszal. A gyalogos városnézés alatt metróval. Ehhez a programhoz a tömegközlekedési jegy itthoni megvételét mindenképpen ajánljuk.
Elhelyezés: Londonban BELVÁROSI 3*- os , metró közeli hotelben, fürdő, WC, TV-s, szobákban, vacsora lehetőséggel. 
Ellátás: 3 reggeli.
Részvételi díj tartalmazza: Repülőjegy, szállás, reggeli, transzfer, idegenvezetés, Harry Potter stúdió belépőjegy és retúr transzfer a parkba.
Az utazás során végig magyar nyelvű idegenvezetőt biztosítunk.

Már az kilencedik alkalommal induló tematikus túránk, ami az első volt Magyarországon.

 

2024. évi időpont:

Várható menetrend:
2024. 07. 16. Budapest 07:00 indulás - London 08:35 érkezés 
2024. 07. 19. London 20:30 indulás - Budapest 23:55 érkezés

GARANTÁLT INDULÁS

2024.07.16-19.

Részvételi díj: 
Felnőtt : 384.500.- Ft
(Alapár: 349.500 Ft/fő + reptéri illeték: 35.000 Ft/fő)
Gyerek: 379.500.- Ft
(Alapár: 344.500 Ft/fő + reptéri illeték: 35.000 Ft/fő)
A részvételi díj tartalmazza a repülőtéri illetéket is. 

1 fő férfi utas társításra vár

Minden gyermek a meghirdetett áron utazhat, függetlenül a vele együtt utazó felnőttek számától. Ha szeretné az utazás meghosszabbítható, érdeklődjön kollégánknál. 


PROGRAM: 
1. nap: HOPPONÁLUNK

Elutazás Londonba a reggeli órákban. Busztranszfer a szállodába. Ugyan nem a Kóbor Grimbusz várja csoportunkat, de a városba menet szembesülünk azzal a furcsa érzéssel, melyet Harry is átélhetett. Szembe megyünk a forgalommal és a mi sofőrünk sem okoz semmilyen balesetet. Csomagok elhelyezése után közös vezetett metrós/ gyalogos városnézésre invitálunk mindenkit. Az egész napos gyalogos városnézésünk alatt idegenvezetőnk segítségével megismerkedünk London legfontosabb látnivalóival, de nem maradunk le Harry Potter könyvhöz kapcsolódó látnivalókról:  
Westminster híd, ahol a Kóbor Grimbusz alakot váltottMágiaügyi Minisztérium bejárata, itt dolgozik Weasley-apuka is, valamint a fő összecsapás Valdemort megjelenésekor is az épületben történt. 
A film utolsó részét is a városban a Trafalgár téri rendezvénnyel nyitották. De fokozzuk, van olyan bolt a városban ahol az összes filmben látott édesség megvásárolható, de a Gringotts bank által kibocsájtott pénzt is találunk tikos helyen. Gringotts Bank fogadótermét is egy londoni épületben forgatták. Áthaladunk a híres Millennium Hídon is, melyet A Félvér Herceg részében három ámokfutó halálfaló szétzúzza. Az Abszol-úton mindenki szívesen időzik a varázspálcákat, denevér famulusokat, meg persze egyéb mágikus kelléket áruló bazársoron, megmutatjuk a boszorkánybolt Londonban található forgatási helyszíneit is. Megnézzük ezt is. Varázsnapunk végén, vacsorázási lehetőség egy helyi pubban.

 

2. nap: Harry Potter Stúdió
A 2012 tavaszán nyílt HARRY POTTER stúdió meglátogatása. Buszos transzfer a stúdióhoz. A stúdióban magyar nyelvű idegenvezetés nem lehetséges, de utasaink audio guide-t kapnak, melyen rengeteg érdekes információt meghallgathatnak, sajnos ez nincs magyarul. Minden egyes dolgozó Harry Potter szakértő, s nagyon tájékozottak a könyvről és a filmről egyaránt. Az egyedülálló gyalogos túra bemutatja a film helyszíneit, szereplőit, jelmezeit és kellékeit. Megtudható néhány szigorúan őrzött titok is, mint a speciális effektusok, vagy animációs technikák, melyek a filmet rendkívül népszerűvé tették az egész világon. Fedezze fel újra az emlékezetes helyszíneket is, Mrs Weasley önhorgoló tűit is. Dumbledore dolgozószobáját is megcsodálhattuk, ami mellett a nagy bim-bam óra foglalt helyett. Pluszban mozgó lépcsők sem hiányoztattak, illetve pár iskolai terem vagy Miss Pink Varangy ruháskollekciója sem maradhatott ki a sorból. A falakat a festmények díszítik, némely szoba amiket csak is a filmekre terveztek és használtak, beleértve a Griffendél klubhelyiséget, a fiú kollégiumot, Hagrid kunyhóját, bájitaltan professzor tantermét és Umbridge irodáját a Mágiaügyi Minisztériumban. A stúdióban körülbelül 3 - 4 órás túrát tehetnek. Miután meglátogatták a stúdiót busszal megyünk vissza a városba. némi szabadidő után Este választható vacsorázási lehetőség egy helyi pubban.

  

3. nap: rOXFORD
Aki fakultativ programunkra eljön, ma sem marad Harry Potter könyvhöz kapcsolódó látnivalókról. Londontól kb 100 km-re található leghíresebb egyetemi város Oxford. Az ódon hangulatú kollégiumok és híres műemlékek gyűjtőhelye. Hogy ennek mi köze a filmhez? Azon kívül hogy neve csak két betűvel tér el Roxfort-tól? Oxford egy modern kori látványosság. Aki nagy híve J.K Rowlingnak, kötelező látnivaló ez a város, hiszen a világhíres Harry Potter regény is ide köthető. A könyv nyomát követve, kereshetünk fel épületeket, amik hasonlítanak a filmben szereplőkre, hiszen itt is voltak forgatások. Oxford egekig emelkedő gótikus építészete ihlette a híres Roxfort kastélyt. Oxford valamennyi kollégiuma közül a legnagyobb és egyben a legnépszerűbb is Christ Church*, melynek különlegessége, hogy egyszerre tölti be egy egyetemi kápolna és egy katedrális funkcióját. Az épület magasztosságán kívül az is rengeteg turistát csábít ide, hogy a Harry Potter filmek számtalan jelenetét is itt forgatták.Christ Church az igazi Roxfort, pontosabban annak étkezője és lépcsőházai, melyek sokszor szerepeltek az egyes epizódokban, valamint a mozgó lépcsősor ötlete is innen származik. A lépcsősor a legtöbbet a Tűz serlege részben láthat a bál jeleneteiben, valamint az utolsó részben is nagy szerepet kap. Este választható vacsorázási lehetőség egy helyi pubban.

Oxford

4.nap: CAPITULATUS
Reggeli után elsétálunk a St. Pancras állomáshoz, ahol Harryék kiszálltak a Weasley család elvarázsolt autójából. Innen csak pár lépés a King's Cross pályaudvar, ahol megnézzük a 9 és 3/4. vágányt ahonnan minden film elején indult a Roxfort expressz. Ez az állomás a Nagy Északi-Vasúthálózat számára épült 1851-ben, és innen gördült ki a gőzös, amellyel Harryék a Varázslóképző iskolába mentek. A vonat Hogsmeade állomásra futott be, ahol Harry és társai kiszálltak. Az állomás Yorkshire Moorsban, a pár száz lakosú Goathland falucskában található, és semmit sem változott az 1865. július 1-i megnyitása óta. És ha van türelmünk fényképezkedhetünk a falba épített bevásárló kosárral is.Minden ajándékot megvett? Ha nem a Harry Potter Shop Platfoarm 9 ¾-ban még bepótolhatja, ami szintén itt található. A varázsvilágban az idő is gyorsabban telik. Program végeztével visszamegyünk a hotelbe, ahol már vár minket a „Kóbor Grimbusz” az útfélen rekedt boszorkányok és varázslók segélyjárata, mely kirepít minket a repülőtérre.

 

Ha osztályoznád programunkat az alábbiakat használd: 
Osztályzatok: K="Kiváló" / V="Várakozáson felüli" / E="Elfogadható" / H="Hitvány" / B="Borzalmas" / T="Troll"


Fakultatív Program lehetőség: 
Tömegközlekedési jegy Oyster 20 GBP feltöltéssel: 14.620.- Ft/ felnőtt
3 alkalommal Pub vacsora: 42.700.- Ft.
OXFORD kirándulás busszal *: 22.900 Ft.  
* Christ Church belépőjegy előre fizetendő: 8.900 Ft

A választható fakultatív programok vagy egyéni belépőjegyek eldönthető az indulás előtti 2 hétig.

1 ágyas felár: 96.400.- Ft.
Társítás kérhető, melyet a jelentkezéssel egy időben kérünk jelezni. Ezen esetben 2 vagy 3 ágyas elhelyezés lehetséges. Amennyiben nem találunk társítható utast, úgy az 1 ágyas felár fizetendő indulás előtt 1 héttel.

VÁRHATÓ HOTEL:   Royal National Hotel 3*
Kategória: Közép kategóroiás modern Hotel
Ellátás: continentális reggelit tartalmaz helyben angol reggeli felár ellenében kérhető.
London belvárosában a minőségi szolgáltatás és a barátságos vendéglátás ideális szálláshelyszíne, mind az üzleti utazók és nyaralók részére. A vendégek akár gyalog is ellátogathatnak a londoni látnivalókhoz mint a népszerű, a British Museum, London Színház, Courtauld Galéria és Charles Dickens Múzeum, Soho vagy a Covent Garden. A közelben található fitneszklubok medencével (engedményes árak a vendégeknek), és egy tekepálya. Van egy ATM, pénzváltó, üzletek az előcsarnokban, valamint kiterjedt bankett-és konferenciatermek.
Előcsarnok: A szállodában két lobbi található, az egyik ügynökségeken keresztül foglalta vendégeknek, a másik a magán uton tett foglalásokra. Mindkettő nagy és világos, és díszített modern stílusban. A szálloda rendelkezik még egy "váróteremmel". Wifi a központi részeken.
Külső: Royal National Hotela Bedford Wayen, egy rövid sétára a London Canal Museum, és könnyen megközelíthető a többi idegenforgalmi helyek, például Fotósok Galéria és a Royal Opera House. 
Szoba: Televízió , Műholdas televízió , Közvetlenül hívható vezetékes telefon, Hálózati feszültség 240v, hálózati átalakító szükséges. 

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ PDF dokumentumban


 

TÁJÉKOZTATÓ: 

Min. létszám: 20 fő, fakultatív program esetén: 15 fő, programokra jelentkezni indulás előtt legkésőbb két héttel itthon kell. Belépőket nem tartalmazza az ár.
Külön fizetendő: Biztosítás (erősen ajánlott): BBP+ stornó: 2.600.- , amire 70 év felett 7 800 Ft/fő fizetendő

Részvételi díj tartalmazza: Repülőjegy, repülőtéri illeték, szállás, reggeli, transzferek a hotelbe, idegenvezetés, Harry Potter stúdió belépőjegy és hotelből retúr transzfer a stúdióhoz.

Utazás:  Bp.-London -Bp. közvetlen útvonalon repülővel. Fapados repülőjárattal, fedélzeti ellátás nincs. Helyben komfortos buszokkal.

Poggyász - Csomagok:
A részvételi díj utasaink részére a repülőjegy mellé egy 40 cm x 20 cm x 25 cm méretű kis kézipoggyászt tartalmaz, ami felvihető az utastérbe.  Felár ellenében további nagy méretű kézipoggyász 55 cm x 40 cm x 20 cm méretben ( max. 10 kg ), feladható poggyász 20 kg., vagy elsőbbségi beszállás foglalható. Az aktuális árakról érdeklődjön kollégáinktól.

Ülésrend:
A repülőgép fedélzetén a végső ülés helyeket a légitársaság osztja ki utasai részére. Erre irodánknak befolyása nincsen. Előfordulhat, hogy az együtt szándékozni utazók külön – külön helyet kapnak , a gép különböző részén. Amennyiben mindenképpen egymás mellett szeretnének utazni, azt jelezzék irodánk felé. A fix helyjegyek egyéni kérésre foglalhatóak felár ellenében, a járat telítettségének függvényében.

A választható fakultatív programok vagy egyéni belépőjegyek eldönthető az indulás előtti 2 hétig.

Stornó biztosítás:  
 Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.

Úti okmány: 
 Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! Angliába utazás 2021 október 1. után ÚTLEVÉLLEL lehetséges. A személyigazolványt érvényes úti okmányként nem fogadják el. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmányként. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.

 

 

Fakultatív programok:

Leírás Időtartam Ár
 Egész napos kirándulás busszal - rOxford

3. nap egésznapos kirándulás Oxford városába.

1 napos 25900
 Oxford - Christ Collage belépő
9900
 Vacsora

3 alkalommal Pub vacsora, mind a két alkalommal más helyen.

42700
 Visitor Oyster közlekedési kártya 20 GBP feltöltéssel
4 nap 14640
© 2015 Travelmax
POWERED BY: