+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Krakkó - Wieliczka - Auschwitz - Zakopane
Lengyelország - Körutazás Lengyel... - Körutazás Lengyelországban
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 269918
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

utazás módja: busz
időtartam: 4 nap / 3 éj
szállás: háromcsillagos szálloda
Ellátás: svédasztalos reggeli
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél, vagy érvényes  személyi igazolvány
Lengyelország hivatalos fizetőeszköze: Lengyel Zloty - PLN

Felszállási lehetőségek:
06:15 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszínnél megadott időpont szerint. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Útközben megállunk Orawkán és meglátogatjuk az orawkai fatemplomot. Scsehovics János plébános munkája eredményeként 1650-1656 között felépült a fatemplom. A templom kőalapra téve vörösfenyőből készült, egyetlen szög felhasználása nélkül. IV. Ferdinánd által a templomnak adományozott két harang közül egy megmaradt. A megmaradt harang felirata: "IV. Ferdinánd Magyarország és Csehország királya adományozott engem az árvai katolikusoknak 1652. évben". Orawkai látogatásunk után folytatjuk utunkat Krakkóig, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Érkezés után, aki szeretne, egyénileg helyi tömegközlekedéssel Krakkó történelmi belvárosába látogathat.

2. nap
Reggeli után Wieliczkába utazunk, ahol meglátogatjuk a IV. Béla lánya, Árpád-házi Szent Kinga által alapított 750 éves sóbányát, amely az UNESCO Világörökség listájára egyik első helyszínként került fel. A délutánt Krakkóban töltjük, ahol megnézzük a Wawel-székesegyházat és altemplomát, benne a királyi kriptákkal, köztük Báthory István erdélyi fejedelem sírjával. A Wawel megtekintése után városnéző sétát teszünk Krakkóban (Jagelló Egyetem, II. János Pál pápa ablaka, főtér a Posztócsarnokkal és a Mária-templommal, stb.). A városnézést követően visszaindulunk a szállodába.

3. nap
Szabadprogram.
Fakultatív program keretében ellátogatunk Oswiecimbe az Auschwitzi koncentrációs táborba. A régi táborból barakkok maradtak fenn, egy részükben az Auschwitz-Birkenau Nemzeti Múzeum gyűjteménye látható, mely a népirtás megrázó bizonyítékait foglalja magába. Az Auschwitz-Birkenau látogatás időtartama kb. 3,5-4 óra. A csoport részére időpont és pontos létszámmal helyi vezetés lefoglalása szükséges. A fakultatív program ára utazással, csoportos helyi vezetési díjjal, belépővel 5000 Ft/fő. Irodánkban foglaláskor, de legkésőbb 60 nappal indulás előtt fizetendő. Helyszíni fizetésre nincs lehetőség. A program végeztével visszautazunk Krakkóba a szállodába, ezután szabadprogram. Azon utasaink, akik nem vesznek részt a fakultatív programon, egyénileg, a szálloda közeléből induló villamossal 15-20 perc alatt Krakkó történelmi belvárosába juthatnak.

4. nap
Reggeli után hazaindulás. Útközben megállunk Zakopane-ban, ahol idegenvezetőnkkel sétálva megismerkedünk a várossal és lehetőség nyílik felmenni a Gubalowka csúcsra. Zakopanei látogatásunk után hazaindulunk, érkezés Budapestre az esti órákban.


Fakultatív programok:

Leírás Időtartam Ár
 A 3. napi fakultatív program

5000
AZ ALAP RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: UTAZÁS BUSSZAL ODA-VISSZA, IDEGENVEZETÉS, 3 ÉJ SZÁLLÁS HÁROMCSILLAGOS SZÁLLODÁBAN SVÉDASZTALOS REGGELIVEL, ORAWKA TEMPLOM BELÉPŐ,  KIRÁNDULÁSOK A PROGRAM SZERINT, IDEGENFORGALMI ADÓ.
 
VEGETÁRIÁNUS VACSORA IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI! 

Audio guide készülék (fülhallgató) bérelhető a program teljes időtartamára : 1400 Ft / fő

Tájékoztató belépőjegy ktg.:
Wawel Kaedrális: 11 PLN + fülhallgató 1,50 PLN (2019-ben 5 PLN)
Mária templom: 10 PLN
Wieliczka sóbánya helyi vezetéssel: 100 PLN
Gubalowka: 20 PLN
© 2015 Travelmax
POWERED BY: