+36 70 369 0226, (+36 1) 707 4958
toucan@toucantourist.hu

 • ADVENTI AJÁNLATOK
 • BLED TÉLEN IS SZÉP!
  SZÁLLÁSOK, SÍCSOMAGOK
 • TÉLI ÜDÜLÉSEK, SÍPROGRAMOK
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!

ADVENT A MAGAS-TÁTRÁBAN

Zakopane – Csorbató – Liptószentmiklós – Zsolna

1.nap:

Kora reggeli indulásunkat követően a nap első programja a Vág folyó mentén épült Zsolnán lesz, melyet a „Vág gyöngyének” is szoktak nevezni. 1208-ból származik a város első írásos említése, virágkorát a 17. században élte, a 20. században két alkalommal Szlovákia fővárosa is volt. Jelenleg Északnyugat-Szlovákia központja, püspöki székhely. A város jellegzetes műemléke a 18. század közepén épült Szent Pál apostol megtérésének temploma, mely egy kéttornyú barokk épület, és a hozzá tartozó 18. századi kapucinus kolostor. Az óváros főterén tipikus, középkori árkádos házakat találunk. A tér sarkán álló Óvárosházát többször átépítették, a jelenlegi formája 1890-ből származik. A Szentháromság Székesegyház 1400 körül épült azon a helyen, ahol a 13. században vár állott. A templom mellett van az ország egyik legrégebbi reneszánsz harangtornya, a Burián-harangtorony, mely küllemét tekintve az olasz városok campanilla-ira emlékeztet. Sétálunk az adventi hangulatba öltözött városkában, és arra is lesz időnk, hogy elfogyasszuk ebédünket.


Tovább utazunk a Krivány-Fátra gerincén át az Árva folyó völgyében. A híres Árva-vára mellett elhaladva lépjük át a szlovák-lengyel határt, amelytől nem messze található Orawka-Kisárva falu, melyet a Magyar Királyság Árva vármegyéjében, az ott élő lengyelek alapítottak még 1585-ben. Az itt található egyhajós, késő gótikus fatemplomot 1656-ban Keresztelő Szent János tiszteletére szentelték fel. A kő alapra épült templom vörösfenyőből készült, egyetlen szög felhasználása nélkül. Negyvenkilenc, 17-18. században festett magyar szent képét találjuk a templomban, melyet így joggal nevezhetünk a magyar szentek templomának. Advent idején különös hangsúlyt kaphat a templom megtekintése, kívül hagyva a városok zaját, csendben elgondolkodhatunk advent jelentőségén.


Alkonyatkor érkezünk meg a klimatikus üdülőhelyre és téli síparadicsomba, Zakopaneba, amelyet Lengyelország téli fővárosának is neveznek. A legmagasabban fekvő lengyel város, központja a tengerszinttől számítva 838 méter magasan fekszik. A vidékre jellemző tipikus goral építészeti stílusjegyeket viselő faházakból épült egykori kis hegyi falucskát manapság turisták tízezrei keresik fel az év minden szakában. Hangulatos éttermek, ajándéküzletek csalogatják vendégeiket. Szálláshelyünk elfoglalását követően bemegyünk az adventi díszbe öltözött városközpontba, ahol lehetőségünk lesz egy tipikus goral étteremben helyi specialitásokat is megkóstolni.

2.nap:

Reggelink elfogyasztása után az 1123 méter magas Gubałówka-hegy csúcsára utazunk fel siklóval. Az alsó állomás a híres piac végén van. Néhány perc alatt jutunk fel a csúcsra, ahol érdemes egyet sétálni, a kilátóteraszok egyikén megcsodálni a Tátra hófödte hegyvonulatait. A felső állomáson éttermek, árusok, bazár, ezen kívül télen lovas szánok is csalogatják a vendégeket.


Szlovákia területén folytatjuk ismét utazásunkat, a Magas-Tátra közkedvelt üdülőhelyit érintve: Tátralomnic, Ótátrafüred. Ezt követően érkezünk az 1346 méterrel a tengerszint felett fekvő klimatikus üdülőhelyre, Csorbató településre, mely az azonos nevű tó partján található. Sétálunk a tó partján, élvezzük a kristálytiszta, friss hegyi levegőt.

A Vág folyó völgyében folytatjuk utunkat, mely a Magas-Tátrát és az Alacsony-Tátrát választja el egymástól. Következő megállónk Liptószentmiklóson lesz, mely a régió fontos turisztikai központja. Innen származik a közkedvelt szlovák juhtúró, a brindza magyar neve: liptói túró. 1280 körül épült egy régebbi kápolna helyén a város legrégebbi építészeti alkotása, mely egyúttal a legnagyobb kora gótikus építmény, a Szent Miklós templom. A templom szomszédságában van a város legrégebbi világi építészeti emléke a Pongrácz kúria, mellette található a Jánošík kínzókamra, a tér nyugati oldalán pedig az Illésházy-kúria. A tér közepén találjuk az új vármegyeházát. Sétálunk az adventi díszbe öltözött központban, lehetőségünk lesz ebédünk elfogyasztására. is.

Tovább haladva a Vág völgyében a síparadicsomnak számító Donovaly, Besztercebánya és Zólyom érintésével érjük el a szlovák-magyar határt és a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

Időpont: 2018. december 8-9.
(szombat-vasárnap)
      

Indulás:
- 6:00 Batthyány tér (az 1. számmal szemközti villamospálya melletti buszöböl)
- 6:15 Nyugati tér (Nyugati pu. melletti parkoló)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

Érkezés: az esti órákban 22 óra körül

Részvételi díj:
26.990 Ft/fő

1 ágyas felár: 6.900 Ft


RÉSZLETEK:

A részvételi díj tartalmazza:

 • autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállás Zakopane belvárosához közeli 3 csillagos szállodában,
 • büféreggelis ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezetés és csoportkísérés
 • szervezés díja
 • útlemondási biztosítás

A részvételi díj NEM tartalmazza:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 900 Ft / fő / 2 nap
 • Orawka, fatemplom: 5 zł / fő
 • Gubałówka sikló (oda és vissza): 25 zł / fő, 5-26 év között és 65 év felett: 20 zł / fő
 • Vacsora Zakopaneban egy tipikus goral stílusú étteremben (juhtúróleves, grillezett pisztráng fóliás burgonyával és salátamix-szel, kancsós víz): 55 zł / fő

Aki a halat nem szereti, annak grillezett csirkemellet tudunk biztosítani, amit előre jelezni kell. A helyszínen módosításra már nincs lehetőség!

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


ÉRDEKLŐDÉS:

© 2015 Travelmax
POWERED BY: